Головна Сьогодні

Рецепт соковитих свинячих відбивних з персиками і медом

Головне, не пересушити свинину, щоб вона залишалася ніжною і м'якою

Свинина з персиками – це дуже яскрава, красива страва, яку можна приготувати різними способами: запекти в духовці, потушкувати або зробити печеню. М'ясо набуде гармонійного кисло-солодкого смаку і приємного фруктового аромату.

Свинячі відбивні з персиками

Відбивні зі свинини з персиками
Відбивні зі свинини з персиками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 25 хвилин

Калорійність:

  • 258 ккал на 100 г

Складові:

  • 4 шматочки свинячої вирізки або 4 свинячих відбивних на кістці
  • Оливкова олія – для змащування + 2 ч.л.
  • Морська сіль і мелений перець – за смаком
  • 2 персика без кісточок, розрізаних на четвертинки
  • 2 ст.л. кленового сиропу або меду
  • 2-3 ч. л. якісного бальзамічного оцту
  • Невелике свіже листя базиліка або м'яти – для прикрашання

Спосіб приготування:

  1. Дістаньте свинину з холодильника і дайте постояти 30 хвилин. Кожен шматок м'яса повинен бути приблизно по 225 г і 2 см завтовшки, без зайвого жиру.
  2. Злегка змастіть відбивні оливковою олією і рясно приправте з обох сторін сіллю і перцем.
  3. У мисці змішайте персики, кленовий сироп або мед і 2 ч. л. оливкової олії. Приправте перцем і перемішайте. Відкладіть в сторону.
  4. Підготуйте середній вогонь на грилі або розігрійте чавунну сковороду на плиті на середньому або сильному вогні.
  5. Помістіть відбивні на решітку гриля над найгарячішою частиною вогню або на сковороду. Готуйте до золотистого кольору близько 2-х хвилин. Перекладіть відбивні на більш прохолодну частину гриля або зменшіть вогонь і готуйте, поки свинина не просмажиться, ще по 3-4 хвилини з кожного боку.
  6. Помістіть персики на прямий вогонь і підсмажте, перевертаючи щипцями, поки зрізи не підрум'яняться, приблизно 30-60 секунд.

Як подавати страву

Перекладіть відбивні і персики на тарілки і злегка збризніть бальзамічним оцтом. Прикрасьте листям базиліка або м'яти і відразу ж подавайте.

Дивіться відео, як приготувати гречку зі свининою в горщику:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом курячих шашличків з персиками, а також писали, як приготувати свинячі медальйони з персиками і блакитним сиром.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти