Свинина з персиками – це дуже яскрава, красива страва, яку можна приготувати різними способами: запекти в духовці, потушкувати або зробити печеню. М'ясо набуде гармонійного кисло-солодкого смаку і приємного фруктового аромату.
Свинячі відбивні з персиками
Час приготування:
- 25 хвилин
Калорійність:
- 258 ккал на 100 г
Складові:
- 4 шматочки свинячої вирізки або 4 свинячих відбивних на кістці
- Оливкова олія – для змащування + 2 ч.л.
- Морська сіль і мелений перець – за смаком
- 2 персика без кісточок, розрізаних на четвертинки
- 2 ст.л. кленового сиропу або меду
- 2-3 ч. л. якісного бальзамічного оцту
- Невелике свіже листя базиліка або м'яти – для прикрашання
Спосіб приготування:
- Дістаньте свинину з холодильника і дайте постояти 30 хвилин. Кожен шматок м'яса повинен бути приблизно по 225 г і 2 см завтовшки, без зайвого жиру.
- Злегка змастіть відбивні оливковою олією і рясно приправте з обох сторін сіллю і перцем.
- У мисці змішайте персики, кленовий сироп або мед і 2 ч. л. оливкової олії. Приправте перцем і перемішайте. Відкладіть в сторону.
- Підготуйте середній вогонь на грилі або розігрійте чавунну сковороду на плиті на середньому або сильному вогні.
- Помістіть відбивні на решітку гриля над найгарячішою частиною вогню або на сковороду. Готуйте до золотистого кольору близько 2-х хвилин. Перекладіть відбивні на більш прохолодну частину гриля або зменшіть вогонь і готуйте, поки свинина не просмажиться, ще по 3-4 хвилини з кожного боку.
- Помістіть персики на прямий вогонь і підсмажте, перевертаючи щипцями, поки зрізи не підрум'яняться, приблизно 30-60 секунд.
Як подавати страву
Перекладіть відбивні і персики на тарілки і злегка збризніть бальзамічним оцтом. Прикрасьте листям базиліка або м'яти і відразу ж подавайте.
Дивіться відео, як приготувати гречку зі свининою в горщику:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом курячих шашличків з персиками, а також писали, як приготувати свинячі медальйони з персиками і блакитним сиром.