Успенський піст пройде з 14 по 27 серпня. Протягом цього періоду не можна вживати продукти тваринного походження: м'ясо, птицю, молоко і яйця.
Якщо під час посту ви захочете приготувати що-небудь до чаю, візьміть на озброєння наш рецепт медового пирога, який готується без додавання вершкового масла, молока і яєць.
Пісний медовий пиріг
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 335 ккал на 100 г
Складові:
- 1 склянка цукру
- 1 склянка води
- 2 ст.л. меду
- 1 ч.л. соди
- 0, 5 ч.л. лимонного соку
- 2 ст.л. какао чи розчинної кави
- Кориця – на кінчику ложки
- Кардамон – на кінчику ложки
- 0, 5 склянки родзинок
- 0,5 склянки горіхів
- 0, 5 склянки рослинної олії
- 2 ст.л. олії для змащування форми
Спосіб приготування:
- У миску висипте цукор, налийте воду і рослинну олію, покладіть мед і тримайте на вогні до повного розчинення цукру і меду.
- У суміш, що остигла до 30-40 ºС, всипте соду, погашену лимонним соком, какао (каву) і прянощі. Ретельно перемішайте тісто, щоб не залишилося грудок.
- Додайте горіхи, родзинки і борошно. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану. Випікайте в формі, змащеній олією і посипаній борошном, при 180 °С.
Як подавати пиріг
Пиріг можна розрізати уздовж і прошарувати джемом, а зверху покрити глазур'ю. Глазур готується так: змішайте 150 г цукрової пудри з 2 ст. ложками порошку какао, 3 ст.л. гарячої води і 2 ст.л. м'якого кімнатної температури рослинного маргарину.
Дивіться відео, як приготувати галету з фруктами:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісної випічки з яблуками. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пісний шоколадний кекс.