Полпетоне по-італійськи означає "велика котлета". Цей смачний м'ясний рулет з фаршу дуже простий у приготуванні.
Ми розповімо, як зробити полпетоне з індички з шинкою і сиром. Щоб рулет залишався соковитим, його потрібно загорнути в тонкі смужки бекону.
Полпетоне з шинкою і сиром
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 211 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для рулету:
- 500 г фаршу індички
- 200 г сирих домашніх ковбасок
- 200 г вареної ковбаси
- 1 яйце
- 75 г черствого білого хліба
- 125 мл молока
- 50 г пармезану
- Сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх – за смаком
- 150 г бекону – для загортання
Для начинки:
- 100 г сирокопченої шинки
- 100 г твердого сиру
Спосіб приготування:
- Розрізати хліб на шматочки і замочити в молоці. Варену ковбасу нарізати дрібними кубиками. Пармезан натерти на дрібній тертці.
- У мисці з'єднати фарш індички з випатраними домашніми ковбасками. Сюди ж додати нарізану ковбасу, віджатий від молока хліб, яйце і пармезан. Посолити, поперчити, додати дрібку тертого мускатного горіха і перемішати до однорідності.
- На пергаментний папір викласти масу і розрівняти руками так, щоб вийшов прямокутник. Трохи прим'яти. Зверху викласти нарізану шинку, а на неї – тертий твердий сир, відступивши від країв по сантиметру.
- Акуратно, але щільно згорнути рулет, допомагаючи собі папером. Добре зліпити краю, а потім покрити поверхню беконом. Щільно загорнути рулет в папір і закрутити краю, як у цукерки. Помістити м'ясний рулет в розігріту до 200 ° С духовку. Запікати 50 хвилин.
- Дістати рулет, звільнити його від паперу і помістити в духовку ще на 10 хвилин на гриль. Дістати, трохи остудити і розрізати на шматочки товщиною близько 1 см.
Корисна порада
Ковбаски в рецепті можна замінити свинячим фаршем.
Дивіться відео, як зробити мафіни з курячого фаршу:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячий рулет з морквою . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом рулету з болгарським перцем і сиром .