У червонокачанній капусті набагато більше вітаміну С і каротину, ніж в білокачанній. Тому салат із червонокачанної капусти такий корисний, а смачним і пікантним його допоможе зробити додавання редису, зелені і горіхів.
Такий салат можна готувати під час Великого посту, який в 2020 році пройде з 2 березня по 18 квітня, адже він не містить продуктів тваринного походження.
Салат з червонокачанної капусти з редискою
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 58 ккал на 100 г
Складові:
- 1/2 качана червоної капусти
- 10 шт. редису
- Жменя волоських горіхів
- Кілька гілочок зелені (петрушка, кріп, зелена цибуля)
Для заправки:
- Оливкова олія
- Лимонний сік
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Капусту помити і тонко нашаткувати. Пом'яти руками, щоб вона стала м'якше.
- Редис помити і нарізати тонкими півкільцями.
- Четвертинки волоського горіха за бажанням обсмажити на сухій сковороді.
- Зелень помити і дрібно нарізати.
- Заправити оливковою олією за смаком, скропити лимонним соком, посолити і поперчити.
На замітку
Щоб прибрати нітрати з редису, замочіть його на півгодини в холодній воді.
Дивіться відео, як вибрати молоду капусту:
Нагадаємо, раніше ми писали, як вибрати стиглу і соковиту редиску . Ми також ділилися рецептом сирної закуски з редискою і зеленню .