Не знаєте, що приготувати з кіноа? Страви з цього суперфуду відрізняються великою різноманітністю. З кіноа роблять салати, другі страви, закуски, гарніри і супи.
Ми пропонуємо зробити смачний і оригінальний салат з редискою, шпинатом і соєвої заправкою. Він дуже ситний, тому його можна подавати навіть як основне блюдо.
Салат з кіноа з редискою


Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 170 ккал на 100 г
Складові:
- 80 г кіноа
- 5-6 шт. редису
- 1 чашка молодого шпинату
- 3 стебла зеленої цибулі (біла частина)
- 1 ст.л. лимонного соку
- Сіль, чорний перець
- 3 ст.л. оливкового масла
- 1/2 чайної ложки меду
- 1/2 чайної ложки лимонної цедри

Спосіб приготування:
- Кіноа промити і залити холодною водою. Дати постояти кілька годин, а краще – ніч. Так крупа не буде гіркою.
- Рідину злити, залити кіноа чистою водою і відварити. Воду для варіння потрібно брати з розрахунку 4: 1. Готову кіноа остудити.
- Цибулю нарізати дрібно і залити лимонним соком.
- Шпинат добре промити.
- Редис нарізати дуже тонкими кружечками.
- У мисці збити оливкову олію з медом, цедрою, сіллю і перцем.
- З'єднати кіноа, шпинат, цибулю з лимонним соком і залити заправкою. Перемішати, дати постояти 5 хвилин і подавати.
На замітку
У цей салат можна додати більше зелені і інші салатні листя.
Дивіться відео про найпопулярніші суперфуди:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салатом з кіноа від Світлани Фус . Крім цього, Сьогодні.Lifestyle писали, як зробити салат з кіноа з яблуком від Асмік Гаспарян.