Головна Сьогодні

Рецепт освіжного домашнього лимонаду з ожиною та м'ятою

Готуємо смачний і незвичайний літній напій

З ожини роблять найрізноманітніші страви: десерти, напої, компоти, варення і вино. Ми пропонуємо приготувати з цієї літньої ягоди смачний і незвичайний лимонад.

Замість м'яти в рецепті можна використовувати фіолетовий базилік. Тоді його потрібно буде проварити разом з усіма інгредієнтами сиропу.

Ожинний лимонад з м'ятою

Лимонад з ожиною
Лимонад з ожиною
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 84 ккал на 100 г

Складові:

  • 400 г ожини
  • 120-150 г цукру
  • 2 лимона
  • Жменя листя м'яти (приблизно 5 гілочок)
  • 150 мл води для сиропу

Для подачі:

  • Мінеральна вода
  • Лід
  • Ожина і лимон

Дивіться відео, як зробити малиновий лимонад з базиліком:

Спосіб приготування:

  1. Ожину помити і подрібнити блендером.
  2. Процідити через сито в каструлю. Туди ж помістити цедру одного лимона, з двох лимонів вичавити сік.
  3. Додати цукор і воду. Все перемішати і варити на повільному вогні близько 20 хвилин. У процесі можна пробувати і регулювати смак додаванням більшої кількості цукру або лимона.
  4. Отриманий концентрат пропустити через сито і охолодити.

Як подавати напій

Подавати лимонад в графині або порційно, додавши звичайну або газовану воду, лід, часточки лимона, листочки м'яти і свіжі ягоди.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити варення з ожини. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зробити смузі з ожиною та чорницею.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти