З полуниці можна приготувати масу солодких страв: вітамінні смузі, компоти, пироги і пиріжки, а також панакоту і сиркові десерти.
Відома актриса і ведуча Лілія Ребрик поділилася в своєму Instagram рецептом незвичайної закуски з цієї літньої ягоди. Вона запропонувала зробити італійську брускету з полуницею, хамоном, вершковим сиром і руколою.
"Беріть стільки, скільки захочеться, грамовки і пропорцій в цьому рецепті немає", – каже Лілія Ребрик.
Брускета з полуницею
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- Полуниця
- Хамон
- Сир "Філадельфія"
- Гречаний багет
- Рукола
- Густий соус бальзамік
Спосіб приготування:
- Багет трохи підсушіть в духовці (якщо є гриль, то на ньому), дайте трохи охолонути.
- Намажте хліб вершковим сиром.
- Зверху викладіть тонко нарізаний хамон, а на нього – полуницю.
Як прикрасити брускету
"Фінальний етап (родзинка страви!) – на полуничку покладіть руколу (вона додасть страві пікантного смаку), а для краси – намалюйте соусом сіточку, сердечко або сонечко", – радить Лілія Ребрик.
Дивіться відео, як зробити незвичайні бутерброди від Лілії Ребрик:
Нагадаємо, раніше Лілія Ребрик ділилася рецептом незвичайних тушкованих сирників . Ведуча також розповіла, як зробити гострий соус до шашлику .