"У дитинстві я часто їла шотландські панкейки (з пакета), коли поверталася додому зі школи. Хто не знає, шотландські млинці подають не як звичайні – гарячими, з сиропом, разом з ножем і виделкою – а скоріше як тости, намазані маслом і джемом. Я пам'ятаю їх практично холодними, але ви можете подавати панкейки теплими, але не такими, що обпалюють пальці", – поділилася спогадами Найджела Лоусон.
Шотландські панкейки
Інгредієнти на 20 штук:
- 1/2 чайної ложки білого винного оцту
- 150 мл молока
- 110 г пшеничного борошна
- 1/2 чайної ложки харчової соди
- 1 велике яйце
- 1 столова ложка рослинної олії
- 1 столова ложка інвертного сиропу, кленового сиропу або рідкого меду
Рецепт приготування:
- Змішайте оцет з молоком кімнатної температури і відкладіть, поки відміряєте інші інгредієнти.
- Насипте борошно в глечик або миску з широкою шийкою і додайте соду.
- В іншій глечик або миску додайте яйце і масло. Потім за допомогою ложки, намазуйте маслом, відміряйте сироп або мед і перемішайте все разом.
- Влийте молоко з оцтом, потім додайте всі рідкі інгредієнти до сухих і перемішайте.
- Нагрійте антипригарну сковороду без масла. Наливаючи по 1.5 ст.л. тіста, посмажте млинці. Перевертати потрібно, коли на поверхні тіста з'являться бульбашки.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки з мандаринами. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати пісні млинці з начинками. Ми також розповідали як спекти грушеві оладки за рецептом Джеймі Олівера.
Дивіться відео, як приготувати млинці з апельсинами: