Головна Сьогодні

Рецепт на Трійцю: готуємо щавлевий пиріг на кефірі

У цьому рецепті вдало поєднуються м'яке тісто і кисло-солодка начинка

Свято Трійці в 2020 році відзначають 7 червня. У цей день зазвичай готують страви з великою кількістю зелені.

Ми радимо спекти незвичайний пиріг на кефірі з солодкою щавлевою начинкою. Він дуже просто готується, але неодмінно порадує вас своїм смаком.

Щавлевий пиріг на Трійцю

Щавлевий пиріг на кефірі
Щавлевий пиріг на кефірі
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 231 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • 500 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • 600-700 г борошна
  • 1.5 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. соди

Для начинки:

  • 300 г щавлю
  • 1 ч. л. крохмалю
  • 100 г цукру
  • 1/4 ч.л. кориці

Дивіться відео, як приготувати несолодкий заливний пиріг:

Спосіб приготування:

  1. Підготувати начинку. Щавель помити, відрізати стебла. Листя нарізати і змішати з цукром.
  2. Для тіста змішати кефір, яйце, масло, цукор і сіль. Додати борошно з содою. Замісити тісто. Якщо воно липне до рук, додати ще трохи борошна. Тісто загорнути в плівку і прибрати на півгодини в холодильник.
  3. Духовку розігріти до 180 °С.
  4. Щавель віджати від соку, що утворився, змішати з крохмалем і корицею.
  5. Трохи тіста залишити на прикрасу, решту розділити на дві частини. Одна трохи більша за іншу.
  6. Більшу частину розкачати за розміром форми, так, щоб залишалися бортики.
  7. Покласти начинку. Розкачати другу частину тіста, накрити начинку і защипати краї пирога. Прикрасити пиріг тістом.
  8. Випікати в розігрітій духовці 30-40 хвилин.

Як подавати пиріг

Перед подачею щавлевий пиріг остудити і розрізати на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше ми писали про традиції Трійці і про те, як привітати близьких на Трійцю.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти