Запечена сьомга в духовці – просте і апетитне гаряче блюдо на Новий рік. А щоб смак був дійсно святковим, пропонуємо подати рибу з ікорно-вершковим соусом.
Дивіться відео, як вибрати червону ікру:
Біле вино надає соусу пікантну нотку. Але можна приготувати соус і без вина. Для цього вершки потрібно уварити до загустіння, додати ікру, а далі все за рецептом.
Сьомга з ікорним соусом
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 171 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Філе сьомги/форелі на шкірі – 400 г
- Сік лимона – 1 ст.л.
- Оливкова олія – 1-2 ст.л.
- Сіль, мелений перець
Для ікорно-вершкового соусу:
- Вершки (30% жирності) – 200-300 мл
- Біле сухе вино – 50 мл
- Червона ікра – 1-2 ст.л. (З гіркою)
- Зелень кропу (за бажанням) – 1 гілочка (тільки листочки, без стебел)
- Мелений перець
Спосіб приготування:
- Рибне філе вимити й обсушити паперовими рушниками.
- Філе скропити соком лимона, трохи посолити, поперчити і змастити оливковою олією.
- Викласти сьомгу в форму для запікання. Готувати близько 20 хвилин при температурі 180 °C.
- Приготувати ікорний соус. У сковороду влити біле сухе вино і нагрівати, поки вино не випарується на половину об'єму.
- Влити вершки, перемішати і готувати соус на повільному вогні, помішуючи, до загусання вершків. Додати в соус ікру. Соус трохи поперчити і перемішати. Можна додати трохи рубаної зелені кропу.
- Рибу викласти на блюдо і подати з ікорним соусом.
Як перевірити готовність риби
Готовність риби перевіряють наступним способом: якщо розсунути волокна самій товстій частині рибного філе за допомогою вилки, то у готової риби м'якоть буде матовою, рівномірного рожевого кольору.
Нагадаємо, раніше ми писали, як посмажити рибу в горіховій паніровці . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати смажену форель з зеленим салатом.