Апетитна "ялинка" з булочок з соусом песто , сиром і помідорами прикрасить будь-який новорічний стіл. Вона просто готується, виходить смачною і відмінно виглядає.
Дивіться відео, як приготувати "ялинку" з сиру і маслин:
"Ялинка" з сиром і соусом песто
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 314 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для тесту:
- Молоко – 1/2 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі сухі – близько 4-5 г
- Цукор – 1 ч.л.
- Борошно – 250-300 г
- Вершкове масло – 60-80 г
Для начинки:
- Моцарелла в кульках міні – 18 шт.
- Соус песто
Для прикрас:
- Помідори чері
- Пармезан
Спосіб приготування:
- Приготувати тісто: в тепле молоко додати дріжджі, цукор, 1 ст.л. борошна і залишити на 15 хвилин. У мисці змішати борошно, розтоплене вершкове масло, яйце, додати сіль і молочну суміш з дріжджами. Замісити тісто. Воно має бути м'яким, але не сильно липнути до рук. Додайте більше борошна при необхідності, але не переборщіть, щоб тісто не вийшло занадто круте. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 2 години.
- Потім скачати з тіста ковбаску і розрізати її на 18 невеликих шматочків. Кожен шматочок розкачати в корж, покласти в центр кульку моцарелли, зліпити краю, щоб вийшов кульку.
- На деко, застеленій папером для випікання викласти кульки з моцарелою у вигляді ялинки. Змастити збитим яйцем і відправити в розігріту до 180 °С духовку на 20 хвилин.
- Одержаний пиріг змастити соусом песто, прикрасити помідорами чері, посипати сиром і подавати в теплому вигляді.
Як зробити домашній песто
Подрібнити в блендері 3 зубчики часнику, 4 ст.л. кедрових горішків, пучок свіжого зеленого базиліка і 50 г сиру пармезан. Збиваючи масу віночком, тонкою цівкою влити 50 мл оливкової олії. Соус готовий.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паштет з форелі і курячого філе . "Сьогодні" також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької .