Головна Сьогодні

Рецепт на Новий рік: пиріг-ялинка з помідорами і сиром

Новорічна ялинка з булочок – апетитна і красива святкова закуска

Апетитна "ялинка" з булочок з соусом песто , сиром і помідорами прикрасить будь-який новорічний стіл. Вона просто готується, виходить смачною і відмінно виглядає.

Дивіться відео, як приготувати "ялинку" з сиру і маслин:

Відео: "Ранок з Україною" (Телеканал Украина)

"Ялинка" з сиром і соусом песто

Фото: Pinterest

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 314 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Молоко – 1/2 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – близько 4-5 г
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Борошно – 250-300 г
  • Вершкове масло – 60-80 г

Для начинки:

  • Моцарелла в кульках міні – 18 шт.
  • Соус песто

Для прикрас:

  • Помідори чері
  • Пармезан

Спосіб приготування:

  1. Приготувати тісто: в тепле молоко додати дріжджі, цукор, 1 ст.л. борошна і залишити на 15 хвилин. У мисці змішати борошно, розтоплене вершкове масло, яйце, додати сіль і молочну суміш з дріжджами. Замісити тісто. Воно має бути м'яким, але не сильно липнути до рук. Додайте більше борошна при необхідності, але не переборщіть, щоб тісто не вийшло занадто круте. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 2 години.
  2. Потім скачати з тіста ковбаску і розрізати її на 18 невеликих шматочків. Кожен шматочок розкачати в корж, покласти в центр кульку моцарелли, зліпити краю, щоб вийшов кульку.
  3. На деко, застеленій папером для випікання викласти кульки з моцарелою у вигляді ялинки. Змастити збитим яйцем і відправити в розігріту до 180 °С духовку на 20 хвилин.
  4. Одержаний пиріг змастити соусом песто, прикрасити помідорами чері, посипати сиром і подавати в теплому вигляді.

Як зробити домашній песто

Подрібнити в блендері 3 зубчики часнику, 4 ст.л. кедрових горішків, пучок свіжого зеленого базиліка і 50 г сиру пармезан. Збиваючи масу віночком, тонкою цівкою влити 50 мл оливкової олії. Соус готовий.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати паштет з форелі і курячого філе . "Сьогодні" також ділилися рецептом парфе з курячої печінки від Юлії Висоцької .

Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти