Підготовка до 8 Березня стартувала. Важливо, щоб свято запам'яталося не тільки приємними подарунками та привітаннями, а й оригінальними стравами. Ви шукаєте рецепт святкової закуски, але не хочете витрачати на підготовку багато часу і сил? Спробуйте запекти курячі грудки з курагою і спеціями.
Куряче філе з курагою
На 4 порції:
- 4 курячих філе
- 200 г кураги
- 2 ст. л. абрикосового джему
- 1 ч. л. зернистої гірчиці
- 0,5 ч. л. порошку каррі
- 2 ст. л. оливкової олії
- сіль, мелений чорний перець
Рецепт приготування:
- Замочіть курагу в гарячій воді на пів години. Потім рідину злийте, а сушені абрикоси дрібно поріжте або збийте в блендері. Приправте каррі і меленим перцем.
- У кожній грудці зробіть кишеньку, прорізавши м'якоть у верхній третині грудок.
- Розкладіть по кишенях суміш з кураги зі спеціями.
- Духовку розігріти до 200 градусів.
- Курячі грудки викладіть до форми для запікання, застелену фольгою.
- Змішайте підігрітий абрикосовий джем, гірчицю, сіль і оливкову олію. Змастіть філе глазур'ю, що вийшла.
- Запікайте грудки в духовці 25-30 хвилин, доки не з'явиться рум'яність і при проколюванні не стане виділятися прозорий сік.
- Подавайте страву з будь-яким гарніром на свій смак.
Порада: якщо абрикосовий джем занадто солодкий, додайте до нього трохи лимонного соку.
Тут зібрано рецепти салатів у вигляді квітів на 8 Березня.