Рецепт смачної випічки на 14 лютого – святкове листкове печиво у формі сердечок з начинкою з вершкового сиру і полуниці. Обов'язково порадуйте своїх коханих в День святого Валентина!
Дивіться відео, як не помилитися з подарунком на День закоханих:
Слойки "Сердечка" на 14 лютого
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 336 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500-600 г листкового тіста
- 100 г полуниці (свіжої або замороженої)
- 75 г вершкового або кисломолочного сиру
- 25 г цукрової пудри (або за смаком)
- 1/4 ч.л. екстракту ванілі
- Цукрова пудра – для посипання
- Пластівці мигдалю – для посипання
Спосіб приготування:
- Листкове тісто розморозьте і злегка розкачайте.
- Візьміть дві формочки для печива: велике серце і маленьке сердечко. Спочатку виріжте з тіста великі сердечка. Потім у половини сердечок виріжте в середині сердечка меншого розміру. Зайве тісто приберіть.
- Великі сердечка викладіть на деко. Краї змастіть водою, молоком або збитим яйцем.
- Зверху покладіть печиво-сердечка з отвором посередині.
- Для начинки змішайте м'який вершковим сир, цукрову пудру і ваніль. Ретельно перемішайте.
- Викладіть начинку в середину "сердечок" і акуратно розподіліть. Так заповніть всі серця.
- Зверху викладіть нарізану полуницю. Краї тіста змастіть молоком або жовтком.
- Поставте заготовки в духовку. Печіть при 200 ºС до золотистого кольору.
Як подавати булочки
Готові тістечка посипте просіяного цукровою пудрою і мигдальними пластівцями.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які салати приготувати на 14 лютого . "Сьогодні" також ділилися рецептами кексів на День святого Валентина .