Баварські брецели, які ще називають німецькими кренделями, золотисті та хрусткі зовні і дуже м'які всередині, до того ж вони ще смачніше, коли ви робите їх вдома.
Спробуйте наш рецепт паличок-кренделів і візьміть їх на пікнік або подайте в якості закуски до пива. Результат точно буде вартий прикладених зусиль.
Палички-кренделі по-баварськи
Час приготування:
- 2 години 10 хвилин
Інгредієнти:
- 1/2 склянки світло-коричневого цукру
- 2 склянки теплої води
- 5 1/2 чайних ложки активних сухих дріжджів
- 1/4 склянки рослинної або канолової олії
- 5 3/4 склянки пшеничного борошна плюс ще для замішування
- 3/4 склянки харчової соди
- 1 велике яйце, збите з 1 столовою ложкою води
- 1 столова ложка вершкового масла для змащування пергаменту
Спосіб приготування:
- У великій мисці змішайте коричневий цукор і 2 чашки теплої води, потім мішайте кілька хвилин або поки коричневий цукор не розчиниться. Збризніть дріжджі водою і дайте постояти до утворення піни, приблизно 5-7 хвилин.
- Вмішайте олію і 3 склянки борошна. Підмішайте решту борошна; тісто має бути злегка липким. Продовжуйте місити, поки суміш не стане гладенькою і шовковистою, близько 3-5 хвилин. Якщо тісто як і раніше дуже липке, додайте ще 1/4 склянки борошна.
- Перекладіть тісто у велику змащену олією миску. Накрийте поліетиленовою плівкою і дайте постояти при кімнатній температурі до збільшення вдвічі – близько 45 хвилин.
- Застеліть 3 великих дека пергаментним папером і змастіть олією. На посипаній борошном поверхні злегка помісіть тісто. Потім розкачайте і розріжте на 24 рівні частини. Розкачайте кожен шматок в паличку завдовжки 17-18 см і товщиною близько 1,5 см. Перекладіть палички на листи, залишивши між ними не менше 5 см вільного місця. Дайте постояти, не накриваючи, приблизно 25 хвилин.
- Розігрійте духовку до 230 °С. Нагрійте чашку води на конфорці або в мікрохвильовій печі.
- У великій глибокій каструлі змішайте харчову соду з 2 л води і доведіть до кипіння на сильному вогні. Зменшіть вогонь до середнього. Використовуючи 2 ложки, обережно перекладіть по 6 паличок в киплячу воду на 30 секунд (по 15 секунд з кожної сторони).
- Перемістіть палички на тарілки, покриті паперовими рушниками, щоб вони висохли. Додавайте по одній чашці гарячої води перед кожною новою партією.
- Як тільки палички висохнуть, знову перекладіть їх на листи, дотримуючись інтервалу в 5 см.
- Змастіть палички збитим з яйцем водою і посипте сіллю. Випікайте близько 10 хвилин, поки вони не підрум'яняться.
Як подавати хлібні палички
Подавайте в теплому вигляді з вашим улюбленим соусом, наприклад, з гірчичним або сирним.
Дивіться відео, як приготувати хліб за 5 хвилин:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами хрустких крилець до пива. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити сирні нагетси.
Читайте також:
- Рецепт смачного гарячого сендвіча з брі, журавлиною і яблуком
- Вечеря в скандинавському стилі: готуємо маринований оселедець з картопляним гарніром
- Містить вітаміни і бореться з сухістю шкіри. Дієтолог назвала корисні властивості гарбуза
- Рецепт тосканського томатного супу-пюре з беконом від Ектора Хіменес-Браво