Осінь – ідеальний час для того, щоб урізноманітнити своє меню стравами з гарбуза. Це смачно, корисно і зовсім не складно. Сьогодні ми розповімо, як приготувати солодку пшоняну кашу з гарбузом.
Пшоняна каша з гарбузом, медом і корицею
Інгредієнти:
- 450 г гарбузової м'якоті
- вода
- 200 г пшоняної крупи
- 500 мл молока
- сіль
- мед
- кориця
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Гарбузову м'якоть нарізати невеликими кубиками. Залити водою так, щоб вона тільки покривала гарбуз.
- Довести до кипіння, варити 5 хвилин. Потім всипати промите пшоно. Готувати на невеликому вогні, поки вся рідина не википить, не забуваючи помішувати.
- Потім влити половину молока, посолити. Варити близько 20 хвилин, час від часу підливаючи молоко, що залишилося. Наприкінці додати мед і корицю до смаку. Зняти з вогню.
- Накрити і дати постояти півгодини перед подачею. Розмішати кашу і розкласти її по тарілках.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гарбузовий сік – улюблений напій Гаррі Поттера. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептом мармурової гарбузово-сирної запіканки.
Дивіться відео, як в селі на Полтавщині готують унікальну пшоняну кашу: