Піде – це турецька випічка у формі човників з м'ясною начинкою. Сьогодні ми приготуємо вегетаріанський варіант піде: з баклажанами, помідорами, перцем і ропним сиром.
Піде з баклажанами
Інгредієнти на 1 порцію:
- 1 баклажан
- 1 солодкий перець
- 1 помідор
- 50 г сиру сулугуні
- 150-200 г дріжджового тіста
- сіль, чорний перець за смаком
- яєчний жовток
- вершкове масло
Рецепт приготування:
- Для приготування начинки дрібно наріжте овочі і проваріть їх (10 хвилин).
- Розкачайте тісто, викладіть на нього овочі, загніть краї, щоб вийшов "човник".
- Поставте до духовки на 15 хвилин, після чого дістаньте, посипте тертим сиром, змастіть яєчним жовтком і знову поставте до духовки.
- Коли скоринка зарум'яниться, вийміть, змастіть вершковим маслом і подавайте на стіл.
Порада: для приготування піде найкраще підходить безопарне дріжджове тісто.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити піцу з баклажанами по-сицилійськи. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати італійську піцу на хлібі на 5 хвилин. Ми також ділилися рецептами тіста, які допоможуть приготувати ідеальну піцу в домашніх умовах.
Дивіться відео, як приготувати незвичайну піцу:
Читайте також: