Вафлі з картопляного тіста з ароматним сметанним соусом – відмінний варіант для легкого перекусу.
Картопляні вафлі з соусом
Складові:
Для вафель:
- картопля – 500 г
- борошно пшеничне – 5 ст. л.
- яйця – 2 шт.
- молоко – 250 мл
- сметана 20% жирності – 2 ст. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- рослинна олія – 2 ст. л.
Для соусу:
- огірки – 2 шт.
- сметана – 4 ст. л.
- часник – 1 зубчик
- кілька гілочок кропу – за бажанням
- сіль за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Картоплю почистити, помити і натерти на тертці. Залити молоком і залишити на півгодини.
- Лук очистити, дрібно нарізати і обсмажити на олії до м'якості.
- Добре віджати картоплю, додати смажену цибулю, яйця, сметану і сіль. Ретельно перемішати.
- Додати просіяне борошно з розпушувачем, перемішати і залишити тісто на 15-20 хвилин.
- Тим часом приготувати огірковий соус. Огірок натерти на крупній тертці і віджати. Часник пропустити через прес, кріп дрібно порубати. Перемішати зі сметаною.
- Випікати картопляні вафлі до золотистого кольору, близько 6-7 хвилин. Подавати гарячими разом з соусом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сирні вафлі. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом смачних вафель на кефірі.
Дивіться відео, чим небезпечні промислові вафлі:
Читайте також: