Запіканки особливо хороші тим, що мають безліч варіацій приготування, адже до картоплі можна додавати найрізноманітніші продукти. Одна з найцікавіших варіацій цієї страви – картопляна запіканка з м'ясним фаршем, томатним соусом і овочами.
Пряна картопляна запіканка з фаршем
Інгредієнти:

- 1 кг картоплі
- сіль
- 50 г вершкового масла
- 150 мл теплого молока
- 1 щіпка мускатного горіха
- кілька гілочок кропу або петрушки
- 3 ст.л. рослинної олії
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 зубчики часнику
- 500 г яловичого фаршу
- 1 ч.л. солодкої паприки
- 3 ст.л. томатного соусу
- 150-250 мл води або бульйону
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Картоплю поріжте невеликими шматочками і відваріть в воді до готовності 15 хвилин.
- Воду злийте, додайте вершкове масло, тепле молоко, сіль і тертий мускатний горіх – приготуйте пюре.
- На сковороді розігрійте олію і обсмажте на ній фарш. Постійно розбивайте грудочки і перемішуйте.
- Як тільки фарш підсмажиться, додайте до нього дрібно порізану цибулю, порізану дрібними кубиками моркву, добре подрібнений часник, посоліть, додайте паприку і томатний соус. Перемішайте.
- Влийте рідину і тушкуйте на середньому вогні 10 хвилин.
- До форми для запікання викладіть шаром приготований м'ясний соус. Зверху посипте дрібно порізаною зеленню. Зверху викладіть шар картопляного пюре. Розрівняйте.
- Запікайте при 180 градусах 20 хвилин, поки запіканка не підрум'яниться.
Порада: перед запіканням картопляне пюре можна посипати тертим сиром.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованої яловичини в гострому томатному соусі. Крім цього, сайт "Сегодня" писав, як запекти курку з прованськими травами і часником. Ми також розповідали, як приготувати свинячі відбивні з яблучним соусом.
Дивіться відео, як вибрати якісний м'ясний фарш: