Каннеллоні – це італійська паста у вигляді великих трубочок. Каннеллоні готують наступним чином: заповнюють начинкою, укладають в ємність, заливають соусом і запікають в духовці до готовності.
Каннеллоні з сиром і шпинатом від Джеймі Олівера
Складові:
- 400 г замороженого шпинату
- 1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
- оливкова олія
- 2 зубчики часнику
- 800 г консервованих томатів
- 1 лавровий лист
- 5 гілочок базиліка
- 1 ст.л сухого базиліку або кілька гілочок свіжого
- 250 г рікотти
- 1 яйце
- 100 г тертого пармезану
- 150 г каннеллоні (14 шт.)
- 200 г моцарели для піци
- 1 кулька моцарелли
- 200 мл води
- сіль перець
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- У розігріту каструлю налити масло, викласти шпинат і мускатний горіх, посолити і залишити томитися на невеликому вогні близько 15 хвилин, до готовності. Потім вистудити.
- У сковороду налити масло, додати часник, подрібнені помідори, лавровий лист, сухий базилік і варити 30 хвилин. Приправити сіллю і перцем.
- Шпинат перемішати з рікоттою, яйцем і пармезаном. Наповнити каннеллоні шпинатною сумішшю і укласти їх в форму для запікання 20х25 см, в один ряд.
- Розподілити томатний соус поверх каннеллоні, додати 200 мл води, розкласти листя свіжого базиліка, посипати натертою на крупній тертці моцарелою для піци і розкласти листя свіжого базиліка. Знову посипати натертою на крупній тертці моцарелою для піци і розкласти кільця звичайної моцарели.
- Скропити каннеллоні оливковою олією і випікати 40 хвилин, при 180 С до рум'яної скоринки.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пасту карбонара з гірчицею і вершками. Ми також ділилися найкращими рецептами макаронної запіканки з сиром.
Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом: