Ця незвичайна запіканка з сиру складається з двох шарів – один з них маковий, а інший – з додаванням родзинок. Готувати її краще в невеликій формі, щоб вона вийшла пишною і високою.
До речі, замість манної крупи ви можете додати в сирну масу пакетик ванільного пудингу.
Бананова сирна запіканка з родзинками і маком
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 127 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г жирного сиру
- 2 яйця
- 2-3 ст.л. манки
- 50 г родзинок
- 2 ст.л. маку
- 1 стиглий банан
- 3 ст.л. цукру
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 2-3 ст.л. сметани
Спосіб приготування:
- Подрібнити всі інгредієнти, крім родзинок і маку, в блендері.
- Ізюм замочити в теплій воді, потім промити і обсушити.
- Розділити сирну масу на дві рівні частини. В одну з них додати мак, в іншу – родзинки.
- Форму для випічки 20х20 см змастити маслом і присипати манкою. На дно вилити сирну масу з маком, зверху – з родзинками.
- Відправити в розігріту до 180 °С духовку і випікати 30-40 хвилин.
Як подавати сирну запіканку
Остудіть запіканку з сиру і подавайте її разом зі сметаною, варенням, згущеним молоком чи медом.
Дивіться відео, як зробити сирну запіканку з буряком і апельсином:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити порційні сирні запіканки в духовці. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю.