Головна Сьогодні

Рецепт двошарової сирної запіканки з родзинками і маком

Готуємо оригінальну запіканку з сиру в духовці

Ця незвичайна запіканка з сиру складається з двох шарів – один з них маковий, а інший – з додаванням родзинок. Готувати її краще в невеликій формі, щоб вона вийшла пишною і високою.

До речі, замість манної крупи ви можете додати в сирну масу пакетик ванільного пудингу.

Бананова сирна запіканка з родзинками і маком

Сирно-бананова запіканка
Сирно-бананова запіканка
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 127 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г жирного сиру
  • 2 яйця
  • 2-3 ст.л. манки
  • 50 г родзинок
  • 2 ст.л. маку
  • 1 стиглий банан
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 2-3 ст.л. сметани

Спосіб приготування:

  1. Подрібнити всі інгредієнти, крім родзинок і маку, в блендері.
  2. Ізюм замочити в теплій воді, потім промити і обсушити.
  3. Розділити сирну масу на дві рівні частини. В одну з них додати мак, в іншу – родзинки.
  4. Форму для випічки 20х20 см змастити маслом і присипати манкою. На дно вилити сирну масу з маком, зверху – з родзинками.
  5. Відправити в розігріту до 180 °С духовку і випікати 30-40 хвилин.

Як подавати сирну запіканку

Остудіть запіканку з сиру і подавайте її разом зі сметаною, варенням, згущеним молоком чи медом.

Дивіться відео, як зробити сирну запіканку з буряком і апельсином:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити порційні сирні запіканки в духовці. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти