Ситний, густий суп – ідеальне блюдо для зимового обіду. Ми пропонуємо зварити ароматний курячий суп з диким рисом, овочами і вершками. Він надовго позбавить вас від почуття голоду і зігріє в холодну пору року.
Дивіться відео, як приготувати суп з запеченого гарбуза:
Вершковий суп з куркою і рисом
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 120 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка
- 2 склянки вершків
- 1 стакан дикого рису
- 1/2 чашки нарізаної моркви
- 2 стебла селери
- 3/4 склянки борошна
- 4 склянки курячого бульйону
- 2 склянки води
- 70 г вершкового масла
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. меленого перцю
- 2-3 ст. л. оливкового масла
- 2 зубчики часнику
Спосіб приготування:
- Рис відварити в літрі води, попередньо промивши його холодною водою.
- Відварити курячу грудку, зберегти чотири склянки бульйону для супу. Остудити м'ясо, прибрати кістки і шкуру, а потім нарізати на невеликі шматочки.
- У каструлі з товстим дном на середньому вогні, постійно помішуючи, обсмажити натертий часник на оливковій олії до появи аромату.
- Потім додати нарізані маленькими шматочками моркву і селеру, обсмажити до м'якості. Додати бульйон, воду і нарізану курку. Довести до кипіння, додати рис. Накрити кришкою і зняти з вогню.
- В окремій ємності змішати сіль, перець і борошно.
- У глибокій сковороді розтопити вершкове масло. Додати приправи до рису і борошняну суміш, ретельно перемішати. Влити трохи вершків, перемішати. Постійно розмішуючи, поступово влити вершки. Варити до загустіння близько п'яти хвилин.
- Додати вершкову суміш в бульйон з рисом, акуратно перемішати і залишити варитися на 10-15 хвилин.
Корисна порада
Дикий рис можна замінити звичайним довгозернистим, а замість селери додати солодкий перець.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом цибулевого супу . "Сьогодні" також писали, як зварити квасолевий суп за 15 хвилин .