Пиріг з листкового тіста з куркою, грибами і солодким перцем – дуже просте, смачне і ситне блюдо. Вам потрібно буде розморозити і розкачати листкове тісто, наповнити його начинкою і запекти в духовці до рум'яної скоринки.
Такий пиріг можна подавати як на вечерю, так і на сніданок. У будь-якому випадку, він обов'язково сподобається всій родині.
Пиріг з куркою і грибами
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 201 ккал на 100 г
Складові:
- 2 ст. л. масла
- 1 ст.л. борошна
- 200 мл курячого бульйону
- 3 ст.л. жирних вершків
- 1 болгарський перець
- 10 печериць
- 400 г відвареного курячого філе
- 225 г листкового тіста
- Яйце
Спосіб приготування:
- Для соусу розтопіть вершкове масло, додайте борошно і потримайте суміш на слабкому вогні 3 хвилини.
- Влийте курячий бульйон і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Тоді влийте вершки і продовжуйте тушкувати 5-7 хвилин.
- Окремо обсмажте на вершковому маслі нарізану курятину, перець і гриби. Після цього додайте до суміші вершковий соус.
- Розкачайте тісто в пласт товщиною 1 см на присипаної борошном поверхні. Розділіть тісто на дві частини. Одним шматком накрийте дно і стінки невеликої форми для випічки, змащеної маслом. Викладіть туди начинку.
- Зверху застеліть другим шматком тіста. Обріжте і защипайте краї тіста. Зробіть отвори для виходу пари.
- Збийте яйце і змастіть ним поверхню пирога. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 200 ° С духовці близько 25-35 хвилин.
- Трохи остудіть пиріг і подавайте на стіл.
Корисна порада
Такий пиріг можна заморозити і розігріти в духовці перед подачею.
Дивіться відео, як зробити піцу "Чикаго":
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати листковий пиріг з лососем і грибами. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як спекти киш з куркою і кабачками.