В День Святого Валентина здивуйте кохану людину святковими коктейлями домашнього приготування. Такі напої не тільки порадують своїм смаком, але допоможуть створити романтичну атмосферу 14 лютого .
Дивіться відео, як приготувати домашній шоколадний лікер:
Коктейль "Зимовий поцілунок"
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 2-3 ст. л. замороженої малини (або будь-яких інших заморожених ягід)
- 30 мл горілки
- 20 мл гренадіну
- 80-100 мл рожевого шампанського (або будь-якого іншого ігристого вина)
Спосіб приготування:
- Ягоди, не розморожуючи, подрібнити блендером, додати горілку, гренадин.
- Додати ягідне пюре в келих, влити шампанське, акуратно перемішати.
- За бажанням додати кілька кубиків льоду. Прикрасити готовий напій малиною.
Коктейль "Секс на пляжі"
Час приготування:
- 5 хвилин
Інгредієнти:
- 60 мл горілки
- 30 мл персикового шнапсу
- 60 мл грейпфрутового або апельсинового соку
- 60 мл журавлинного соку
- 1 чайна ложка лимонного соку
- Лід
Спосіб приготування:
- Наповнити склянку хайбол льодом.
- Додати всі інгредієнти і розмішати.
- Прикрасити напій смужкою апельсинової цедри і коктейльною вишнею.
Коктейль "Серце" на 14 лютого
Час приготування:
- 1 хвилина
Інгредієнти:
- 2 частини горілки
- Вермут
- Сердечко, вирізане з буряка
Спосіб приготування:
- Хлюпнути в келих для мартіні вермут, обполоснути келих і вилити в шейкер на лід.
- Додати дві частини горілки, збовтати, налити в келих, покласти туди шматочок вареного буряка, пронизавши його коктейльною паличкою або шпажкою.
Коктейль "Мімоза" на 14 лютого
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 1 пляшка охолодженого шампансого
- Гренадін
- Маленькі ягоди полуниці
Спосіб приготування:
- Полуницю помити і обсушити. Видалити листочки і вирізати з ягід сердечка. Наколоти на дві-три дерев'яні шпажки.
- Наповнити келихи для шампанського ігристим вином на дві третини. Налити в кожен по ложці гренадіна.
- Прикрасити коктейлі шпажками з полуницею і подавати.
Полунична "Маргарита"
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 2 чашки подрібненого льоду
- 1 чашка полуничного пюре
- 1 чашка текіли
- Сік одного лайма
- Трохи лікеру тріпл сек
- Трохи простого сиропу
Спосіб приготування:
- Для сиропу змішайте рівну кількість цукру і води. Нагрівайте до тих пір, поки цукор не розчиниться. Остудіть.
- Змішайте в блендері лід, полуничне пюре, текілу, сік лайма, тріпл сек і простий сироп. Збийте до однорідності, відрегулюйте кількість сиропу до смаку.
- Перелийте коктейль в келихи і подавайте.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом освіжаючого коктейлю з ананаса, імбиру і м'яти . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати м'ятний джулеп за рецептом Різ Уізерспун .