Порадуйте близьких смачним і ароматним пирогом зі сливами, підсмаженими волоськими горіхами і хрусткою карамельною скоринкою.
Сливовий пиріг з горіхами
Інгредієнти:

- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 100 г борошна
- 100 г волоських горіхів
- дрібка солі
- 1/2 ч.л. розпушувача
- 8-12 слив
- 1-2 ст.л. коричневого цукру
- 1 ч.л. меленої кориці
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Волоські горіхи підсушити на сковороді без масла, остудити і дрібно змолоти.
- Розм'якшене вершкове масло збити разом з цукром. Не припиняючи збивати, додати яйця по одному.
- Потім додати волоські горіхи, перемішати.
- Наприкінці всипати борошно з розпушувачем і сіллю, збити на низькій швидкості.
- Перелити тісто в підготовлену форму. Зверху розкласти половинки слив шкіркою вниз, посипати цукром, змішаним з корицею.
- Випікати пиріг при 200 °С близько 40 хвилин. Перед подачею остудити.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як зробити і законсервувати сливовий соус на зиму. Ми також розповідали, як приготувати сливовий пиріг з медом і хрусткою крихтою.
Дивіться відео, як приготувати сливове вино в домашніх умовах: