I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Продовжуємо сезон вітамінів: рецепти оригінальних серпневих варень

Готуємо джеми із слив, яблук, помідорів, кабачків і дині

На перший погляд здається, що варенням давно нікого не здивувати. Але чи так це? Вразити гостей допоможуть варення з серпневих плодів, які за смаком і ароматом не поступаються звичним, але з першого разу гостям буде важко здогадатися, що за десерт перед ними.

Сливове варення з персиком і волоським горіхом

Реклама
plum-1542429_960_720
Сливове варення
Фото: pixabay.com
  • На 0,5-літрову банку: 350 г міцних слив (16 штук), 4 волоські горіхи, 1/4 персика, 200 г цукру.

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Відібрати цілі і тверді сливи. Вимити. Зробити розріз і вийняти кісточку. На місце кісточки вставити четвертинку волоського горіха (або ціле абрикосове ядерце). Горіхи попередньо потрібно ошпарити окропом. Акуратно укласти начинені сливи в банку, викладаючи на кожен ряд слив по часточці очищеного від шкірки персика.
  2. Залити в банку зі сливами окріп, прикрити ошпареною кришкою і дати постояти 2-3 хвилини.
  3. Воду зі слив злити в каструльку, всипати цукор, довести до кипіння і залити в банки зі сливами.
  4. Банки закрити і добре укутати. Для посилення аромату варення до слив додають часточки персика.

Варення з незрілих помідорів з горіхами

jar-3323731_960_720
Томатне варення
Фото: pixabay.com
Реклама
  • 1 кг зелених помідорів, 100-150 г ядер волоських горіхів, 1,3 кг цукру, 1,5 склянки води.

Рецепт приготування:

  1. Дрібні зелені помідори (3-4 см) вимити і покласти на 2-3 години в розчин соди (20 г питної соди на 1 л води), знову вимити і перекласти в тазик для варіння.
  2. Ядра волоських горіхів злегка підсмажити на сковороді і розрізати на кілька частин.
  3. Помідори і горіхи залити гарячим цукровим сиропом і варити в три прийоми по 8-10 хвилин, востаннє варити до готовності. Закрити в банки і укутати.

Варення з дині

73_ls.1532538825
Динне варення
Фото: pixabay.com
  • Сироп – на 1 кг дині – 1,2 кг цукру і 1,5 склянки води.

Рецепт приготування:

  1. Для варення беруть не зовсім зрілі дині з щільною і ароматною м'якоттю. Очищають від насіння і шкірки та ріжуть шматочками 5х3 см.
  2. Бланшують у киплячій воді 5-8 хвилин, охолоджують водою і заливають гарячим сиропом.
  3. Варять по 2-3 хвилини через 6 годин витримки, в третій раз, після 10-12 годин витримки, варять до готовності, додаючи в кінці на 1 кг варення 0.05 г ваніліну і 3 г лимонної кислоти.
  4. Гаряче варення розливають по банках і закривають.

Варення з кабачків з лимоном

3_main
Варення з кабачків з лимоном
Фото: depositphotos.com
  • Кабачок (очищений) – 1 кг, лимон (великий) – 1 шт., цукор – 800 г.

Рецепт приготування:

  1. Очистити кабачок від шкірки і насіння. Порізати кабачок якомога дрібніше в ту посуд, де будете варити.
  2. Натерти на крупній тертці в ту ж посудину 1 великий лимон з цедрою. Засипати 800 грам цукрового піску. Перемішати. Залишити на одну ніч. Вранці все повинно розтанути. Може з'явитися дуже багато соку.
  3. Поставити на вогонь, довести до кипіння, дати покипіти приблизно п'ять хвилин.
  4. Зняти з вогню і залишити на 5-7 годин. Знову поставити на вогонь і варити як звичайне варення 40 хвилин. Закатати в банки.
  5. Ні в який момент, в жодному разі, не додавати води.

Яблучно-апельсиновий мармелад

jam-1962556_960_720
Яблучний мармелад
Фото: pixabay.com
  • 1 кг яблук, 2-4 апельсини, 2/3-1 стакан цукру, 2 пакетики желейного засобу для варення (містить пектин, але не желатин).

Рецепт приготування:

  1. У апельсинів натерти на дрібній тертці цедру (тільки забарвлену частину шкірки). Цедри досить 2-3 чайні ложки. Сік вичавити. Яблука почистити від шкірки і насіння та порізати.
  2. У глибоку сковороду влити приблизно 1/4 склянки апельсинового соку і рівномірно насипати цукор. Поставити на вогонь, поки цукор не почне частково змінювати колір. Всипати в сковороду яблука і влити апельсиновий сік. Всипати цедру і желейний засіб (у складі його повинен бути вказаний пектин). Вогонь зменшити, сковороду накрити кришкою і томити яблука до тих пір, поки вони не стануть м'якими (10 хвилин).
  3. Яблука збити в блендері або протерти через сито. Якщо маса вийшла занадто рідкою, то вилити знову в сковороду і поставити на малесенький вогонь. Кришкою не закривати. Випарювати зайву вологу доти, доки булькання не заміниться характерним пихтінням.
  4. Плоский піднос або деко змастити дуже тонким шаром рослинного масла. Вилити яблучну масу товщиною близько 2 см. Верх розрівняти. Залишити охолоджуватися. Готовий мармелад порізати на шматочки.

Порада на випадок, якщо мармелад після доби настоювання все ж не застиг. Форму з мармеладом акуратно перевернути на деко, застелене папером для випічки і вивалити яблучну масу. Верх мармеладного пласта розрівняти. Підсушувати в духовці з відкритими дверцятами при температурі 80 ° C приблизно півтори-дві години. Якщо є режим вентиляції – включити. Мармелад не повинен сильно присохнути і сильно поміняти колір. Він повинен злегка мазати. Після охолодження мармелад "схопиться".

Нагадаємо, раніше ми писали, як легко вийняти кісточки з ягід і фруктів. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом варення із соснових шишок. Крім цього, ми розповідали, яке варення містить найбільше вітамінів.

Дивіться відео, як приготувати варення з огірків:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти