Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

3 рецепти куті на Щедрий вечір від відомих кулінарів

Тонкощами приготування діляться Діма Борисов, Євген Клопотенко та Ліза Глінська

На старий Новий рік заведено готувати не лише вареники із сюрпризами, а й щедру кутю. У кожної господині є свій рецепт куті. Хтось готує її за класичним рецептом, хтось віддає перевагу куті з рису, деякі додають в кутю цукати і навіть карамель.

Відомі шеф-кухарі та кулінари теж готують кутю і у кожного з них є свої секрети. Діма Борисов , Ліза Глінська і Євген Клопотенко поділилися з нами своїми улюбленими рецептами.

Кутя від Лізи Глінської

Фото: Ліза Глинська

Інгредієнти

  • 200 г – пшениці (перловки або спельти, 1 склянка об'ємом 250 мл)
  • 600 мл – води
  • 50 г – обсмажених волоських горіхів
  • 1,5-2 ст. л. – сухофрукти
  • 2 ст. л – мак
  • мед – за бажанням
  • сіль – за смаком
  • узвар із сухофруктів (груші, чорнослив, в'ялена вишня)

Спосіб приготування

  1. Промийте крупу. Залийте водою в пропорції 1:3 і залиште мінімум на 5 годин.
  2. Додайте сіль і відваріть на середньому вогні до готовності. Періодично помішуйте.
  3. Додайте мак, перемішайте. Накрийте кришкою, залиште на 15-20 хвилин.
  4. Приготуйте узвар. Залийте сухофрукти водою і проваріть.
  5. Заправте кутю узваром, медом, подрібненими горіхами, а також за бажанням сухофруктами.

Кутя від Діми Борисова

Фото: Кутя від Діми Борисова

Інгредієнти

  • 400 г – шліфованої пшениці
  • 200 г – волоських горіхів
  • 200-250 г – маку
  • по 200 г – родзинок і меду
  • 800 мл – води
  • 30 мл – олії
  • сіль за смаком

Інгредієнти для узвару

  • 400 г – сухофруктів
  • 800 мл – води

Спосіб приготування

  1. Покладіть у каструлю пшеницю, воду, трохи солі та олії, доведіть до кипіння.
  2. Важливо: шліфована пшениця вариться близько 20 хвилин. Якщо ж у вас звичайна пшениця (нешліфована), замочіть її на ніч у холодній воді (або як мінімум на кілька годин) і варіть близько двох годин. Води знадобиться на 200-250 мл більше. Готову пшеницю перекладіть у миску і остудіть.
  3. Мак залийте окропом, процідіть, перетріть з цукром до білого кольору.
  4. Родзинки так само залийте окропом на 15-20 хвилин. Горіхи обсмажте на сухій сковороді. Сухофрукти промийте, залийте водою, доведіть до кипіння і варіть близько 10 хвилин. Остудіть. Змішайте з медом.
  5. Змішайте пшеницю, мак, родзинки і горіхи. Заправте узваром.

Кутя від Євгена Клопотенка

Фото: Кутя від Євгена Клопотенка

Інгредієнти

  • 250-300 г – перлова крупа
  • 50 г – журавлина (сушена)
  • 0,5 шт. – лимонний сік (половини лимона)
  • 50 г – мак
  • 30 г – родзинки
  • 50 г – волоські горіхи
  • 1 ст. л. – мед

Спосіб приготування

  1. Перлову крупу промиваємо і замочуємо в холодній воді на ніч за кімнатної температури.
  2. Мак запарюємо окропом, даємо йому набрякнути 30 хвилин, проціджують через сито і перетираємо в ступі або чаші блендера.
  3. У невеликій мисці об'єднуємо всі інгредієнти, добре перемішуємо, заправляємо медом і лимонним соком. Даємо настоятися мінімум 30 хвилин.

Тут зібрано рецепти оригінальних частувань на старий Новий рік.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти