I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рахуємо калорії в меню на Новий рік-2021: рецепти найкорисніших страв

Смачні страви для тих, хто любить смачно поїсти і щоби було без шкоди для фігури

Те, що ми їмо в на Новий рік, не обов'язково має бути шкідливим. Наприклад, у нашому улюбленому олів'є може бути домашній майонез, а це вже непогано для фігури. Або можна вписати в новорічне меню максимально багато смачних і корисних страв. Тоді не доведеться картати себе за нестримний апетит і звинувачувати в переїданні. Дієтолог Лора Філіппова пропонує ідеї святкового столу.

Фото: дієтолог Лора Філіппова

Унікальність цього меню полягає в тому, що в ньому пораховані калорії, що містяться в кожній страві.

Реклама

Помідори, фаршировані гуакамоле з креветками (100 г – 75 кКал)

Інгредієнти

Реклама
  • 10-15 коктейльних помідорів (середнього розміру)
  • хвости тигрових креветок (за кількістю помідорів)
  • 2-3 авокадо м'яких
  • сік дольки лимона
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. – оливкова олія для смаження
  • сіль, спеції за смаком

Спосіб приготування

  1. У помитих помідорів зрізаємо верхівку, акуратно вирізаємо вміст.
  2. Авокадо подрібнюємо в пюре і дрібними шматочками ріжемо в пюре те, що вирізали з помідора. Солимо і скроплюємо соком лимона, щоб авокадо не потемнів.
  3. Фаршируємо помідори отриманим пюре.
  4. Хвости креветок обсмажуємо на олії з часником 2-3 хвилини.
  5. На кожен помідор зверху викладаємо креветку.

Олів'є-лайт із червоною рибою (100 г – 115 кКал)

Реклама

Інгредієнти

  • 300 г – с/с червона риба
  • 1 середня морквина
  • 2-3 середні картоплини
  • 15 шт. – яйця перепелині, або 4 шт. – курячі
  • 150-200 г – зелений горошок заморожений
  • 2-3 середніх свіжих огірка
  • імбир маринований (2-3 листка)
  • густа сметана 20%
  • гірчиця ротісер (можна і звичайну)
  • сухий імбир, сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Відварюємо овочі та окремо яйця (2 хвилини). Охолоджуємо і чистимо.
  2. Нарізаємо рибу та овочі однаковими шматочками, яйця – на четвертинки.
  3. Заливаємо окропом зелений горошок, потім зливаємо.
  4. Усі інгредієнти змішуємо.
  5. Дуже дрібно ріжемо маринований імбир і додаємо в салат.
  6. Заправляємо соусом і даємо трохи настоятися.

Соус для заправки

Змішуємо сметану з гірчицею в приблизній пропорції 1:5 (куштуйте), додаємо сухий імбир, сіль і перець.

Читайте також:

Запечене стегно індички з гарбузом (100 г – 120 кКал)

Інгредієнти

  • 800 г – м'ясо стегна індичка (без кістки і без шкірки)
  • 1000 г – гарбуз
  • 120 г – вершкове масло
  • 4 зубчики часнику
  • 30 г – імбир свіжий
  • 5 г – чебрець свіжий
  • перець, сіль за смаком

Спосіб приготування

  1. Натріть м'ясо сіллю і перцем із усіх боків. Застелите пергаментом велику форму або деко. На пергамент покладіть чебрець і зверху індичку.
  2. Гарбуз розріжте, видаліть насіння і почистіть. Наріжте великими шматками завтовшки приблизно 3 см. Посоліть і поперчіть гарбуз, викладіть навколо індички.
  3. Очистіть і дрібно наріжте імбир і часник. Вершкове масло розтопити і збити блендером з часником та імбиром до однорідності
  4. Полийте соусом м'ясо та гарбуз.
  5. Піч розігрійте до 180 °С. Запікайте 1 годину (за 30-40 хвилин м'ясо і гарбуз перевернути).
  6. Подавайте страву гарячою.

Різото із сиром дор блю і грушею (100 г – 110 кКал)

Інгредієнти

  • 150 г – рис арборіо
  • 2 солодкі груші (сорт конференц)
  • 50 г – цибуля-порей
  • 50 мл – біле сухе вино
  • 1/2 ст. л. – вершкове масло
  • 70 г – сир дор блю
  • 500 мл – овочевий бульйон
  • 20 г – петрушка

Спосіб приготування

  1. У груші видалити серединку і нарізати невеликими скибочками.
  2. Цибулю нашаткувати.
  3. У сковороді з товстим дном розігріти масло, обсмажити цибулю 2-3 хв, додати скибочки однієї груші, помішуючи обсмажити 2 хв.
  4. Всипати промитий рис, перемішати, влити вино і випарувати його.
  5. Поступово ополоник за ополоником додавати бульйон. Різото варимо 18-20 хв., постійно помішуючи і додаючи бульйон.
  6. Сир нарізати шматочками, додати в різото, потім скибочки другої груші, через 2 хв додати петрушку.

Читайте також:

Панакота лайт (100 г – 108 кКал)

Інгредієнти

  • 200 г – м'якого сиру 5%
  • 1 ст. л. – агар-агар (в крайньому разі – желатин)
  • 100 г – вершки 10%
  • 1 ст. л. – згущене молоко
  • 200 г – ягоди

Спосіб приготування

  1. Блендером дуже добре збиваємо сир до пастоподібної консистенції.
  2. Додаємо згущене молоко, 1 ст. л., збиваємо.
  3. Потім додаємо вершки і збиваємо.
  4. Агар-агар розчиняємо в невеликій кількості теплої води, додаємо в масу та знову збиваємо. Треба отримати консистенцію рідкої сметани.
  5. На дно плоских креманок викладаємо ягоди (можна заморожені), зверху додаємо масу.
  6. Накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на ніч.

Тут знайдете 10 новорічних страв для вегетаріанців.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти