Завдяки кремоподібній консистенції авокадо прекрасно підходить для приготування різних соусів-діпов і намазок. Такі закуски можна подавати разом з тостами, крекерами, хлібцями або кукурудзяними чіпсами начос.
Дивіться відео, як приготувати фаршировані авокадо:

Намазки з авокадо з нашої вибірки не містять продуктів тваринного походження, тому їх можна готувати під час Різдвяного посту, який триватиме з 28 листопада по 6 січня .
Мус з авокадо з тофу

Час приготування:
- 5 хвилин
Інгредієнти:
- Авокадо – 1 шт.
- М'який тофу – 125 г
- Лимонний сік – 1/2 лимона
- Часник – 1 зубчик
- Кінза – за смаком
- Сіль перець
Спосіб приготування:
- Покласти всі інгредієнти в блендер або процесор і змішати до однорідного стану.
- Поставити в холодильник на годину.
- Подавати зі шматочками багета або крекерами.
Гуакамоле з авокадо з зеленим горошком

Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- Свіжий або заморожений горошок (розморозити) – 2 чашки
- Авокадо – 2 маленьких
- Червона цибулю, порізана – 1/4 великий цибулини
- Копчений і сушений перець халапеньо, порізаний – 1 шт.
- Сік 1 лайма
- Кінза, порізана – 1/4 чашки
- Часник, роздавлений – 1 зубчик
- Сіль перець
Спосіб приготування:
- Покласти всі інгредієнти в кухонний комбайн і добре збити до бажаної консистенції.
Хумус з авокадо

Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- Консервований горох-нут, без рідини і промитий – 1 банка
- Паста тахіні – 1 ст.л.
- Авокадо – 2 маленьких
- Лимонний сік – 2-3 ст.л. (або за смаком)
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Вода – 3-5 ст.л.
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Змішати всі інгредієнти в кухонному комбайні, крім води.
- Перемолоти до отримання гладкої маси.
- Додати воду за смаком і ще раз збити.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити смузі з авокадо і ківі .