Ніжний, соковитий і дуже ароматний кекс з цільнозернового борошна і бананів. Він підходить веганам і тим, хто дотримується Різдвяного посту, тому що не містить у своєму складі продуктів тваринного походження.
Пісний банановий кекс
Складові:

- 4 середніх банани (300 г м'якоті)
- 1 1/2 чашки (180 г) цільнозернового борошна
- 1/2 чашки (125 мл) рослинної олії без запаху
- 1/2 чашки цукру
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 1/2 ч .л. кориці
- щіпка кардамону
- 2 ст. л. соняшникового насіння
- 2 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 180 С.
- Змастити прямокутну форму для кексу рослинною олією.
- Розім'яти банани з цукром. Додати масло, ваніль, корицю і кардамон.
- В окрему миску просіяти борошно, розпушувач і сіль. Додати до бананової маси.
- Додати насіння соняшнику і перемішати.
- Викласти тісто в форму і запікати 30-40 хвилин (готовність кексу перевірити паличкою).
- Дати трохи охолонути у формі і перекласти кекс на тарілку.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати голландський яблучний кекс . Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом кексу з апельсиновим просоченням.
Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк: