I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Усе про німецький пончик берлінер. Один раз спробуєте – готуватимете завжди

Ці пончики обсмажуються або з двох боків по черзі, або повністю занурюються в олію. Начинки можуть бути різноманітними – від джемів до шоколаду. Прикрашається все це діло пудрою або цукровою глазур'ю
Пончики берлінери
Пончики берлінери

Вони справді, як кулак. Тільки набагато м'якше. Пончики берлінери було винайдено в Німеччині, ще в 18-му столітті. Тоді вони мали нагадувати ядро артилерійської гармати, а своїм смаком і вмінням вгамувати голод – підтримувати німецьких солдатів. Це досить калорійна випічка, адже готувати її треба у фритюрі. Але спробувати це треба. Адже не дарма це стало таким собі надбанням не тільки кухні Берліна, а й Німеччини в цілому.

Отже, пончики можна опускати в олію до половини по черзі з кожного боку – так ви отримаєте характерну смужку – або опускати їх у фритюр повністю. Рецепт берлінерів і заварного крему до них – дізнаєтеся нижче.

Реклама

Як спекти пончики берлінери

Інгредієнти

  • 250 мл молока
  • 1 яйце
  • 10 г сухих дріжджів
  • 40 г цукру
  • 450 г борошна
  • 0,5 ч. л. солі
  • 50 г масло вершкове
  • ванілін – за смаком

Для крему

Реклама
  • 1 ск. молока
  • 1 яйце
  • 1,5 ст. л. борошна
  • 0,5 ст. цукру
  • ванілін – за смаком

Спосіб приготування

  1. Тепле молоко з'єднати з дріжджами і додати від загальної кількості цукор (2 ч. л.) і борошно, щоб вийшло консистенція, як рідка сметана. Залишити в теплому місці на 20 хвилин.
  2. Яйце перемішати з цукром, з'єднати з опарою.
  3. Замісити тісто, поступово додаючи борошно. Наприкінці додати м'яке вершкове масло. Тісто має трохи липнути до рук. Поставити в тепле місце на 40-60 хвилин.
  4. Для крему молоко нагріти. Яйце, борошно, цукор, ванілін змішати і потроху, вливати в гаряче молоко, постійно помішуючи. Варити до загустіння, остудити.
  5. Тісто розкачати завтовшки 1-1,5 см, видавити кульки за допомогою склянки. Залишити, щоб вони піднялися.
  6. Смажити в розігрітій олії з обох боків, остудити на паперових рушниках.
  7. Начинити пончики кремом, прикрасити цукровою пудрою.

У нашому новому кулінарному шоу "З'ЇЖ ЦЕ" відбулися дружні посиденьки з нідерландським дипломатом Людовиком Смоором. Він розповів, чи подобається йому українська їжа, як правильно їсти оселедець і що таке "Цьонге-йонге-йонге".

Реклама

Тут читайте про оригінальний десерт з полуницею і безе – ітонську плутанину.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти