Куди поїхати у відпустку

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Усе про німецький пончик берлінер. Один раз спробуєте – готуватимете завжди

Ці пончики обсмажуються або з двох боків по черзі, або повністю занурюються в олію. Начинки можуть бути різноманітними – від джемів до шоколаду. Прикрашається все це діло пудрою або цукровою глазур'ю
Пончики берлінери
Пончики берлінери / Фото: unsplash.com

Вони справді, як кулак. Тільки набагато м'якше. Пончики берлінери було винайдено в Німеччині, ще в 18-му столітті. Тоді вони мали нагадувати ядро артилерійської гармати, а своїм смаком і вмінням вгамувати голод – підтримувати німецьких солдатів. Це досить калорійна випічка, адже готувати її треба у фритюрі. Але спробувати це треба. Адже не дарма це стало таким собі надбанням не тільки кухні Берліна, а й Німеччини в цілому.

Отже, пончики можна опускати в олію до половини по черзі з кожного боку – так ви отримаєте характерну смужку – або опускати їх у фритюр повністю. Рецепт берлінерів і заварного крему до них – дізнаєтеся нижче.

Як спекти пончики берлінери

Інгредієнти

  • 250 мл молока
  • 1 яйце
  • 10 г сухих дріжджів
  • 40 г цукру
  • 450 г борошна
  • 0,5 ч. л. солі
  • 50 г масло вершкове
  • ванілін – за смаком

Для крему

  • 1 ск. молока
  • 1 яйце
  • 1,5 ст. л. борошна
  • 0,5 ст. цукру
  • ванілін – за смаком

Спосіб приготування

  1. Тепле молоко з'єднати з дріжджами і додати від загальної кількості цукор (2 ч. л.) і борошно, щоб вийшло консистенція, як рідка сметана. Залишити в теплому місці на 20 хвилин.
  2. Яйце перемішати з цукром, з'єднати з опарою.
  3. Замісити тісто, поступово додаючи борошно. Наприкінці додати м'яке вершкове масло. Тісто має трохи липнути до рук. Поставити в тепле місце на 40-60 хвилин.
  4. Для крему молоко нагріти. Яйце, борошно, цукор, ванілін змішати і потроху, вливати в гаряче молоко, постійно помішуючи. Варити до загустіння, остудити.
  5. Тісто розкачати завтовшки 1-1,5 см, видавити кульки за допомогою склянки. Залишити, щоб вони піднялися.
  6. Смажити в розігрітій олії з обох боків, остудити на паперових рушниках.
  7. Начинити пончики кремом, прикрасити цукровою пудрою.

У нашому новому кулінарному шоу "З'ЇЖ ЦЕ" відбулися дружні посиденьки з нідерландським дипломатом Людовиком Смоором. Він розповів, чи подобається йому українська їжа, як правильно їсти оселедець і що таке "Цьонге-йонге-йонге".

Тут читайте про оригінальний десерт з полуницею і безе – ітонську плутанину.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти