Головна Сьогодні

Корисний осінній салат з гарбуза, кіноа і зелені

Рецепт низькокалорійного салату від дієтолога Світлани Фус

"Ситний, смачний і корисний салат. Можна подати як гарнір або як самостійну страву. Відмінно підійде в якості обіду з доповненням білкової страви", – написала Світлана Фус в своєму Instagram.

Салат з гарбуза, кіноа і шпинату

Складові:

  • 100 г кіноа
  • 200 мл води
  • 250 г гарбуза
  • 1 упаковка свіжого шпинату
  • 1 жменя кедрових горіхів
  • 50 г пармезану

Для заправки:

  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1 ч.л. рідкого меду
  • сіль, перець – за смаком
  • 1 ч.л. бальзамічного оцту

Рецепт приготування:

  1. Гарбуз почистити, розрізати на шматки і запекти в добре розігрітій духовці при 200С впродовж 25-30 хвилин.
  2. Кіноа відварити відповідно до інструкції на упаковці, попередньо замочивши.
  3. Обсмажити на сухій сковороді кедрові горіхи.
  4. Листя шпинату помити, просушити.
  5. Для заправки вичавити сік з половинки лимона, додати оливкову олію, мед, сіль, перець. Перемішати.
  6. Змішати листя шпинату, гарбуз, нарізаний кубиками, і кіноа. Додати смажені горіхи і пармезан (або будь-який твердий сир). Заправити салат і прикрасити бальзамічним соусом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" такоже писав, як приготувати швидкі і корисні салати з гарбуза.

Дивіться відео, як приготувати корисний соус для салату:

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти