"Ситний, смачний і корисний салат. Можна подати як гарнір або як самостійну страву. Відмінно підійде в якості обіду з доповненням білкової страви", – написала Світлана Фус в своєму Instagram.
Салат з гарбуза, кіноа і шпинату
Складові:
- 100 г кіноа
- 200 мл води
- 250 г гарбуза
- 1 упаковка свіжого шпинату
- 1 жменя кедрових горіхів
- 50 г пармезану
Для заправки:
- 1 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 ч.л. рідкого меду
- сіль, перець – за смаком
- 1 ч.л. бальзамічного оцту
Рецепт приготування:
- Гарбуз почистити, розрізати на шматки і запекти в добре розігрітій духовці при 200С впродовж 25-30 хвилин.
- Кіноа відварити відповідно до інструкції на упаковці, попередньо замочивши.
- Обсмажити на сухій сковороді кедрові горіхи.
- Листя шпинату помити, просушити.
- Для заправки вичавити сік з половинки лимона, додати оливкову олію, мед, сіль, перець. Перемішати.
- Змішати листя шпинату, гарбуз, нарізаний кубиками, і кіноа. Додати смажені горіхи і пармезан (або будь-який твердий сир). Заправити салат і прикрасити бальзамічним соусом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" такоже писав, як приготувати швидкі і корисні салати з гарбуза.
Дивіться відео, як приготувати корисний соус для салату: