Головна Сьогодні

Вибираємо буряк правильно: яку краще купити і як готувати

Буряк добре впливає на серцево-судинну систему, шлунково-кишковий тракт і знижує тиск

Стартував сезон буряка. На базарі просять за кілограм 10 гривень. Дієтологи ж запевняють, що саме молодий буряк – найкорисніший. Як правильно вибрати овоч і що з нього приготувати — читайте в матеріалі.

Сюжет Юлії Юліної
Відео: Сьогодні

Киянка Яна розповідає, що дуже любить буряк. Купує кілограм на два тижні.

Запікаю його, роблю холодний литовський суп, натираю з горіхами або часником, а також роблю осінній салат – вінегрет.

Як правильно вибрати буряк

За словами продавчині Олени, попит на буряк зараз є. Каже, що вибираючи буряк, необхідно провести по шкірці: якщо овоч дуже темного кольору — буде або дуже солодкий, або солодкуватий. А ось яскраво-червоний плід — не такий солодкий. Найсмачніший — буряк середнього розміру.

Корисні властивості буряка

Молодий буряк корисно їсти й сирим, радить дієтолог.

Старий буряк має грубу клітковину, тому важливо давати йому термообробку – хоча б альденте. Готовий буряк краще подавати у холодному вигляді.

Буряк добре впливає на серцево-судинну систему, шлунково-кишковий тракт, знижує тиск, покращує роботу печінки і здоров'я шкіри.

Крім того, буряк містить вітамін С, рутин. У складі овочу є вітаміни групи Б в невеликій кількості, містяться мікроелементи, такі як залізо, кальцій, магній в невеликих кількостях, калій. Рекомендую додавати в раціон 100 грамів буряка хоча б три рази на тиждень.

Раніше ми ділилися рецептом осіннього салату з баклажанів і помідорів від Юлії Висоцької.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти