I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Тістечко Ламінгтон – коли одного шматочка замало (оригінальний рецепт)

З одного боку, може здатися, що це дуже простий десерт. Але повітряний і пористий бісквіт у шоколаді, відтінений кокосовою стружкою, змусить вас не зупинятися і їсти це тістечко нескінченно
Тістечко "Ламінгтон"
Тістечко "Ламінгтон"

Безумовно, в кожній країні є своє особливе тістечко, яким ця сама країна пишається. Ми вже знаємо про особливості ароматного французького "Фінансьє", тепер давайте знайомитися з австралійським "Ламінгтоном". Ознайомитися з найкращими лайфхаками для літа можна в нашому спеціальному календарі.

Придумані помилково, але оцінені гідно

Реклама

Ці тістечка були придумані губернатором штату Квінслед бароном Ламінгтоном. До нього несподівано прийшли гості, вдома не було нічого їстівного. Барону пощастило знайти зачерствілий бісквіт, який він порізав порційно, вмочив у розтоплений шоколад і обваляв у кокосовій стружці. Дуже швидко ці тістечка стали популярними по всій країні. Тепер щорічно 21 липня в Австралії відзначається Національний день цього тістечка.

Читайте також:

Тістечко "Ламінгтон" рецепт

Реклама

Інгредієнти

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 170 г
  • Сіль – щіпка
  • Вершкове масло – 50 г
  • Окріп – 4 ст. л.
  • Борошно – 180 г
  • Крохмаль – 90 г
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Для глазурі

  • Молоко – 400 мл
  • Цукор – 100 г
  • Вершкове масло – 160 г
  • Шоколад темний – 200 г
  • Кокосова стружка – 200 г

Спосіб приготування

Реклама
  1. Яйця збити з цукром і сіллю 7-10 хвилин. Розтоплене масло змішати з окропом, додати до яєчної суміші. Змішати.
  2. Просіяти сухі інгредієнти до мокрих, акуратно перемішати лопаткою.
  3. Форму змастити вершковим маслом, на дно застелити пергамент. Вилити тісто.
  4. Випікати 20-25 хвилин, за температури 180 градусів.
  5. Дістати, остудити. Порізати на кубики.
  6. Змішати молоко, цукор і вершкове масло. Поставити на середній вогонь. Після закипання проварити ще 5 хвилин.
  7. Зняти з вогню, закинути шоколад, залишити на 1-2 хвилин і розмішати до однорідної консистенції.
  8. Остудити. Бісквітні кубики занурити в глазур, потім – у кокосову стружку.
  9. Поставити в холодильник до повного застигання глазурі.

Рецепт Григорія Германа – кіша з черешнею і мигдалем – дізнаєтеся з відео.

І ще один рецепт – печива мільйонера – знайдете тут.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти