Петрів піст в 2020 році розпочався 15 червня і триватиме до 11 липня. Протягом цього періоду не можна вживати м'ясо, молоко і яйця. Дозволені овочі, ягоди, гриби, крупи і бобові, а також риба і морепродукти в будь-які дні, крім середи і п'ятниці.
Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю в піст, зробіть ліниві вареники зі смаженими грибами і цибулею за нашим рецептом. Вони виходять дуже смачними, ситними і ароматними.
Пісні ліниві вареники з грибами
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 114 ккал на 100 г
Складові:
- 2/3 чашки дуже дрібно нарізаних грибів
- 1/3 чашки нарізаних пластинками грибів – для подачі
- 1 середня цибулина, розрізана навпіл і дрібно посічена
- Дрібка солі
- 2-3 ст.л. олії – для смаження
Для тіста:
- 2 повні чашки борошна
- 3 ст.л. олії
- Дрібка солі
- 2/3 чашки окропу
Дивіться відео, як зробити дріжджові вареники з халвою:
Спосіб приготування:
- Гриби обсмажити з цибулею і сіллю на рослинній олії до золотистого кольору, в різних сковородах або по черзі.
- Борошно змішати з сіллю, додати олію і гриби з цибулею. Добре перемішати.
- Заварити окропом, швидко перемішати ложкою.
- Закип'ятити в каструлі воду з лавровим листом, трохи посолити.
- Тісто скачати в ковбаски діаметром близько 2-3 см, порізати брусочками.
- Партіями приготувати вареники. Опускати по одному шматочку тіста в киплячу воду, після спливання варити на середньому вогні протягом хвилини.
- Дістати ліниві вареники шумівкою і перекласти в миску. Подавати разом зі смаженими грибами з цибулею.
Корисна порада
Страву можна прикрасити зеленню і посипати веганським пармезаном, а також доповнити соєвою сметаною.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісних котлет , а також рецептом пісного супу-солянки з квашеною капустою.