Смажені перепілки в гранатовому соку – це дуже смачна страва, яка підійде як для святкового столу, так і для звичайної родинної вечері.
Дивіться відео, як вибрати якісний гранатовий сік:

Птиця, приготовлена за нашим рецептом, виходить ніжною, ароматною і соковитою. Готових перепілок можна подати на подушці з руколи, прикрасивши дольками томата чері і поливши гранатовим соусом.
Перепілки в гранатовому соусі
Час приготування:
- 1,5 години
Інгредієнти:
- 2 перепілки
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1 невелика цибулина, очищена і нарізана
- 1 невеликий помідор, очищений і нарізаний
- 2-3 гілочки петрушки, нарізаної
- 2/3 чашки курячого бульйону
- Насіння 1 граната
- Сіль і мелений чорний перець
Спосіб приготування:
- Перепелів помити і витерти насухо паперовими рушниками. Щоб тушки швидше приготувалися, їх можна розрізати навпіл.
- Обсмажити перепелів на оливковій олії у великій сковороді на середньому вогні до рум'яної скоринки. Відкласти в сторону.
- У тій же сковороді обсмажити цибулю до м'якості на слабкому вогні. Додати помідор і зелень. Готувати ще 3 хвилини.
- Влити в сковороду бульйон, посолити і поперчити. На середньому вогні довести до кипіння. Додати насіння граната, відклавши трохи для подачі.
- Зменшити вогонь до мінімуму, повернути перепілок на сковороду, накрити кришкою і тушкувати до готовності 15-20 хвилин.
- Знову перекласти перепелів на тарілку і накрити фольгою, щоб зберегти тепло.
- Соус процідити і випарувати на середньому вогні, поки він трохи не загусне. Це займе близько 20 хвилин. За необхідності посолити і поперчити.
- Подавати перепелів разом з соусом і зернами граната, що залишилися.
Як почистити гранат швидко і без бризок
- Помийте фрукт і обсушіть його кухонним рушником.
- Зріжте ножем верхівку з хвостиком так, щоб в зрізі з'явилися білі прожилки.
- Зробіть невеликі надрізи уздовж граната, бажано уздовж цих світлих прожилок.
- Переверніть гранат зрізом вниз. Візьміть столову ложку і почніть постукувати по шкірці. Постукування повинні бути помірними і рівномірними по всій поверхні граната. Так гранатові зерна почнуть самі сипатися в посудину без будь-яких пошкоджень.
Також гранат можна покласти в невеликий целофановий пакетик перед тим, як почати стукати по ньому ложкою. Це врятує вас від випадкових бризок. Всього 30 секунд – і всі зерна в тарілці.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з авокадо з ожиною і зернами граната. "Сьогодні" також ділилися рецептом шашлику в гранатовому соусі.
Читайте також: