Головна Сьогодні

Фарбуємо яйця за допомогою цибулиння: п'ять лайфхаків

Цей спосіб є класичним, результат – яйця приємного теракотового кольору

Сьогодні навряд чи хтось скаже, коли вперше яйця на Великдень стали фарбувати цибулевим лушпинням. Але цей спосіб актуальний досі. Ми розповідали, як пофарбувати яйця в яскраво-жовтий колір за допомогою куркуми, тепер дізнаємося тонкощі фарбування за допомогою цибулевого лушпиння.

Що треба знати перед фарбуванням яєць цибулевим лушпинням: п'ять лайфхаків

  1. Перед фарбуванням курячі яйця треба ретельно, але акуратно помити;
  2. Щоб вони не тріснули при варінні, яйця слід попередньо дістати з холодильника і витримати за кімнатної температури впродовж години;
  3. У воду, в якій вони варитимуться, додайте чайну ложку солі. Так шкаралупа не трісне;
  4. Під час варіння яйця слід час від часу перевертати, щоб вони рівномірніше пофарбувалися;
  5. Щоби додати блиску, натріть їх олією.

Як пофарбувати яйця цибулевим лушпинням

Для цього вам знадобляться:

  • яйця в потрібній кількості;
  • багато лушпиння;
  • вода;
  • сіль;
  • олія.

Як пофарбувати

  1. Лушпиння цибулі помістити в широку каструлю і залити водою. Поставити лушпиння варитися на повільному вогні. Через 45-50 хвилин у вас вийде темна, насичена фарба.
  2. Потім збільшити вогонь і додати яйця в каструлю. Лушпиння виймати не треба. Ви можете готувати яйця 10-12 хвилин після закипання, але якщо хочете збільшити термін їхнього зберігання, то залиште на плиті довше – на 15-20 хвилин. Вода має повністю покривати яйця.
  3. Пофарбовані яйця викласти в каструлю з холодною водою і дати їм охолонути. Потім дістати і протерти кухонним рушником, щоб вони висохли.

Тут дізнаєтеся, як пофарбувати перепелині яйця.

Всі подробиці в спецтемі Великдень-2021

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти