Пад-тай – це смажена рисова локшина. Страва вважається символом Таїланду. Її придумали під час Другої світової війни, коли країну охопив дефіцит традиційного рису.
В ефірі програми "Смачний ексклюзив" на телеканалі "Україна" співачка MamaRika поділилася рецептом смаженої локшини з креветками і паростками квасолі. Покроковий процес приготування з відео дивіться нижче.
Пад-тай з креветками
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 100 г очищених креветок
- 30 г рисової локшини
- 20 г часнику
- 60 г цибулі-шалот
- 1 яйце
- 20 г зеленої цибулі
- 50 мл рослинної олії
- 120 г паростків квасолі
- 160 мл соусу пад-тай
Спосіб приготування:
- Обсмажте подрібнений часник і цибулю-шалот.
- Додайте креветки, паралельно в окріп киньте локшину.
- Коли локшина майже приготується, викладіть її на сковороду.
- Вбийте яйце, перемішайте і влийте соус пад-тай.
Як подавати страву
Подавайте локшину гарячою, прикрасивши нарізаною зеленою цибулею і паростками квасолі.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом рисової локшини в азіатському стилі, а також писали, як приготувати китайську локшину з овочами і свининою.