I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Від джему з шоколадом до в'ялених з корицею – 5 варіантів заготівель слив на зиму

Приготуйте варення з корицею та апельсином, сливовий джем з шоколадом, в'ялені сливи в духмяних травах та у власному соку. Вибирайте стиглі фрукти зі щільною шкіркою
Рецепти заготівель зі слив на зиму
Рецепти заготівель зі слив на зиму

Якщо ви ніколи не заготовляли сливи на зиму, то час починати це робити. Наприклад, сливовий джем із шоколадом відрізняється особливим ароматом. Його можна використовувати у випіканні. А в'ялені пряні сливи – це смачний соус до м'яса та сиру. Перед тим, як ознайомитися з рецептами нижче, важливо знати, як уникнути плісняви у вашій консервації.

В'ялені сливи

В'ялені сливи
В'ялені сливи

Реклама

Інгредієнти

  • 1 кг слив
  • 6 зуб. часнику
  • гілочки чебрецю
  • крупна морська сіль (кілька пучок)
  • оливкова олія
  • розмарин, майоран – за смаком

Спосіб приготування

  1. Сливи помити, обсушити. Розрізати навпіл і видалити кісточки.
  2. На деко викласти папір для випічки. Розкласти сливи м'якоттю вгору. Зверху кожну часточку посипати чебрецем, тонко нарізаним часником, трохи посолити і ретельно скропити оливковою олією.
  3. Духовку розігріти до 100 градусів і в'ялити приблизно 5 годин. Розкласти в стерилізовані банки, зберігати в холодильнику.

Варення зі сливи на зиму з корицею та апельсином

Варення з слив з цедрою і корицею
Варення з слив з цедрою і корицею

Реклама

Інгредієнти

  • 1 кг слив
  • 3 склянки цукру
  • 1 апельсин
  • 1/2 палички кориці

Спосіб приготування

  1. Сливи помити, видалити кісточки.
  2. Засипати сливи цукром і залишити на кілька годин.
  3. За допомогою гострого ножа зняти з апельсина цедру, зрізуючи її смужками.
  4. Щойно слива пустить сік, додати в неї цедру і корицю.
  5. Поставити варитися приблизно на 30 хвилин.
  6. Прибрати цедру і корицю, розкласти варення по стерилізованих банках. Закатати.
Реклама

Мариновані сливи на зиму

Сливи в маринаді на зиму
Сливи в маринаді на зиму

Інгредієнти

  • Міцна м'ясиста слива – скільки увійде в банку
  • 0,5 л води
  • 70 мл оцту 9%
  • 5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі
  • 4 лаврових листки
  • 3 зубчики часнику
  • 2 шт. гвоздики
  • 10 шт. запашного перцю
  • 1 ч. л. сушеного розмарину

Спосіб приготування

  1. Сливу наколоти (зубочисткою, голкою), щільно наповнити плодами стерилізовані банки ємністю 1 л, на дно якої поміщені спеції, очищений і нарізаний часточками часник.
  2. Закип'ятити воду, остудити приблизно до 70 градусів і залити в банку зі сливами. Банку заповнювати водою не до кінця, сливи пустять сік і рідини стане більше. Залишити до повного охолодження, приблизно на 4-5 годин.
  3. Вилити воду з банки в каструлю, додати туди ж сіль, цукровий пісок. Кип'ятити дві-три хвилини, влити оцет.
  4. Знову остудити до 70 градусів, спробувати маринад на смак, можливо потрібно додати ще цукру. Залити маринад назад в банку.
  5. Прикрити кришкою і залишити до повного охолодження, краще на ніч, потім ще раз злити рідину в каструлю, довести до кипіння, і знову трохи остудити і залити в банку.
  6. Закатати банку залізною кришкою, перевернути й укутати теплою тканиною.

Сливовий джем з шоколадом

Сливове варення з шоколадом
Сливове варення з шоколадом

Інгредієнти

  • 500 г стиглих слив без кісточок
  • 250-350 г цукру
  • 100 г води
  • 50 г гіркого шоколаду

Спосіб приготування

  1. Сливи помити, розрізати навпіл і прибрати кісточку. За бажанням можна нарізати сливи дрібніше, щоб зробити консистенцію варення одноріднішою.
  2. Приготувати сироп. Налити в каструлю воду, додати цукровий пісок і довести все до кипіння. Цукор має повністю розчинитися.
  3. Коли сироп буде готовий, опустити в нього підготовлені сливи. Довести до кипіння, а потім зменшіть вогонь до мінімуму. Періодично помішуючи, варити сливи 20 хвилин.
  4. Додати до слив у сиропі шоколад, поламаний на дольки. Продовжувати варити ще 10 хвилин, помішуючи.
  5. Розлити його в стерилізовані банки, щільно закрити кришками та обгорнути в рушники або плед. Коли банки з заготовками охолонуть, прибрати їх в комору.

Сливи у власному соку

Сливи у власному соку
Сливи у власному соку

Інгредієнти

  • 2 кг слив
  • 0,5 кг цукру

Спосіб приготування

  1. Сливи промити і обсушити, розрізати навпіл, видаливши кісточки.
  2. Розкласти в банки, пересипаючи цукром.
  3. Помістити банки в каструлю з киплячою водою на стерилізацію впродовж 60 хвилин.
  4. Якщо сливи осідатимуть під час стерилізації, потроху додавати ще, щоби банка була повністю заповнена. У процесі стерилізації сливи пустять сік, а цукор розчиниться.
  5. Простерилізовані банки закатати, перевернути догори дном, обгорнути і залишити до повного охолодження.

З відео дізнаєтеся рецепт заготівель із запеченого болгарського перцю.

Тут знайдете 5 різних способів заготовити яблука на зиму.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти