В цих ароматних домашніх кексах з журавлиною немає ні краплі олії. Вони виходять дуже смачними, м'якими і містять мало калорій.
Журавлину для начинки можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде вісім середніх кексів.
Журавлинні кекси на сметані
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 286 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 яйце + 1 жовток
- 75 г цукру
- 100 г сметани
- 125 г борошна
- 1/4 ч.л. чайної ложки соди
- 100 г (1 чашка) журавлини
Спосіб приготування:
- Яйце і жовток збити з цукром в пишну білу масу.
- Додати сметану і перемішати.
- Всипати борошно, соду і розмішати.
- Додати журавлину, перемішати.
- Розкласти тісто по змащених і посипаних борошном формочках, випікати 15-20 хвилин при 200 °С.
- Готові кекси вийняти на решітку, за бажанням змастити маслом. Можна занурити в цукрову пудру з ваніллю.
Корисна порада
Щоб ягоди рівномірніше розподілилися в тісті, обваляйте їх у борошні.
Дивіться відео, як приготувати кекси з родзинками і горіхами:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом імбирного чаю з журавлиною, а також писали, як зробити сирні кульки з журавлиною.