Хрустке листя салату, пряні кисло-солодкі сливи і ніжне качине філе в поєднанні з медово-гірчичною заправкою – така страва нікого не залишить байдужим.
Ви можете використовувати в салаті груші або нектарини замість слив, і не варити їх, а запекти на грилі. А качиний жир зберегти для приготування смаженої картоплі – так вона вийде дуже смачною, ароматною і хрусткою.
Салат з качки зі сливою
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 287 ккал на 100 г
Складові:
Для салату:
- 1 столова ложка оливкової олії
- Сіль і перець
- 1/2 чайної ложки сушеного коріандру
- 2 хороші качині грудки
- 4 столові ложки рідкого меду
- 1 середній пакет салатного міксу
Для пряних слив:
- 4 стиглих сливи
- 2/3 склянки червоного вина
- 4 гвоздики, 3 стручки кардамону, 1/2 палички кориці
- 1 столова ложка цукру
Для заправки:
- Мед
- Гірчиця
- Лимонний сік / бальзамічний оцет
- Оливкова олія
Дивіться відео, як приготувати Кобб салат:
Спосіб приготування:
- Розріжте кожну сливу приблизно на шість частин, видаливши кісточки. Додайте в невелику каструлю сливи, вино, спеції і цукор. Залиште на повільному вогні мінімум на 10 хвилин. Дістаньте сливи і відкладіть, залишивши рідину випаровуватися.
- Тим часом зробіть насічки на качиних грудках, надрізавши шкіру з інтервалом в 1 см. Приправте сіллю, перцем і коріандром.
- Попередньо нагрійте духовку до 180 °C, а потім на плиті розігрійте сковороду з оливковою олією.
- Обсмажуйте качині грудки шкіркою вниз протягом 3-4 хвилин або до золотистого кольору. Переверніть грудку, злийте жир зі сковороди і помістіть в духовку, збризніть медом і готуйте ще 5-7 хвилин в духовці. Накрийте їх фольгою. Грудки залишатимуться рожевими всередині.
- Тим часом приготуйте салат, додайте сливи. Потім наріжте качку тонкими скибочками, додайте в салат. Заправте сумішшю меду, гірчиці, лимонного соку/бальзамічного оцту і оливкової олії.
Корисна порада
У салат можна додати одне стигле авокадо і зерна половини граната.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати мариновані сливи, а також ділилися рецептом чеських кнедликів зі сливовою начинкою.