Головна Сьогодні

Осінній салат з качиною грудкою і пряними сливами

Цей теплий салат може стати повноцінною вечерею

Хрустке листя салату, пряні кисло-солодкі сливи і ніжне качине філе в поєднанні з медово-гірчичною заправкою – така страва нікого не залишить байдужим.

Ви можете використовувати в салаті груші або нектарини замість слив, і не варити їх, а запекти на грилі. А качиний жир зберегти для приготування смаженої картоплі – так вона вийде дуже смачною, ароматною і хрусткою.

Салат з качки зі сливою

Салат з грушею та качкою
Салат з грушею та качкою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 287 ккал на 100 г

Складові:

Для салату:

  • 1 столова ложка оливкової олії
  • Сіль і перець
  • 1/2 чайної ложки сушеного коріандру
  • 2 хороші качині грудки
  • 4 столові ложки рідкого меду
  • 1 середній пакет салатного міксу

Для пряних слив:

  • 4 стиглих сливи
  • 2/3 склянки червоного вина
  • 4 гвоздики, 3 стручки кардамону, 1/2 палички кориці
  • 1 столова ложка цукру

Для заправки:

  • Мед
  • Гірчиця
  • Лимонний сік / бальзамічний оцет
  • Оливкова олія

Дивіться відео, як приготувати Кобб салат:

Спосіб приготування:

  1. Розріжте кожну сливу приблизно на шість частин, видаливши кісточки. Додайте в невелику каструлю сливи, вино, спеції і цукор. Залиште на повільному вогні мінімум на 10 хвилин. Дістаньте сливи і відкладіть, залишивши рідину випаровуватися.
  2. Тим часом зробіть насічки на качиних грудках, надрізавши шкіру з інтервалом в 1 см. Приправте сіллю, перцем і коріандром.
  3. Попередньо нагрійте духовку до 180 °C, а потім на плиті розігрійте сковороду з оливковою олією.
  4. Обсмажуйте качині грудки шкіркою вниз протягом 3-4 хвилин або до золотистого кольору. Переверніть грудку, злийте жир зі сковороди і помістіть в духовку, збризніть медом і готуйте ще 5-7 хвилин в духовці. Накрийте їх фольгою. Грудки залишатимуться рожевими всередині.
  5. Тим часом приготуйте салат, додайте сливи. Потім наріжте качку тонкими скибочками, додайте в салат. Заправте сумішшю меду, гірчиці, лимонного соку/бальзамічного оцту і оливкової олії.

Корисна порада

У салат можна додати одне стигле авокадо і зерна половини граната.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати мариновані сливи, а також ділилися рецептом чеських кнедликів зі сливовою начинкою.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти