Якщо ви втомилися від важких салатів з майонезом, приготуйте корисний зелений салат з хурмою, горіхами, фініками і ароматною заправкою.
Салат з хурми, зелені і горіхів
Складові:
- 1/4 склянки волоських горіхів
- 1 столова ложка дрібно нарізаної цибулі-шалот
- 3 столові ложки червоного винного оцту
- сіль
- 3 столові ложки оливкової олії
- мелений чорний перець
- 170 г салату фризі, подрібненого руками
- 170 г салату радіккіо, нарізаного
- 2 хурми Фуйю, очищені, розрізані навпіл і тонко нарізані
- 2 м'яких фініки без кісточки, дрібно нарізаних
- жменя лляних насіннячок
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 180 °С. Викласти волоські горіхи на деко і готувати до появи аромату близько 5-8 хвилин. Дати охолонути повністю, потім нарізати.
- У невеликій мисці змішати цибулю-шалот, оцет і дрібку солі. Дати постояти 5 хвилин. Додати оливкову олію. Приправити сіллю і перцем за смаком.
- У великій мисці змішати салат фризі, радіккіо, хурму, фініки і волоські горіхи. Додати заправку і перемішати.
- Посипати салат лляним насінням і подавати.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому не можна їсти хурму. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом смачного кексу з хурмою і сушеною журавлиною.
Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату: