I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати омлет Пуляр, що підірвав Instagram

Повітряний і легкий – спробуйте його на смак і ви

Поглянувши на цей французький омлет, одразу не зрозумієш – це якийсь повітряний бісквіт ув жовтому кремі чи справді омлет. Так, це омлет. Омлет з Франції. І якщо ви знаєте, як приготувати ідеальні яйця пашот, то час навчитися справлятися і з омлетом Пуляр. Забігаючи наперед – технологія нескладна.

Найповітряніший омлет у світі з острова Мон-Сен-Мішель

Реклама

Саме тут народився цей омлет. Діло було в 19 столітті. Молода француженка Аннетт Пуляр, не поділивши з родичами спадок, вирішила відкрити трактир. От тільки годувати мандрівників і прочан було практично нічим. Лиш яйцями. Але навіть страшенно голодним це теж набридло.

За легендою, рецепт повітряного омлету підказав Аннетт один з мандрівників. Він запропонував відокремити білки від жовтків і готувати їх окремо в печі. Невдовзі омлет став коронною стравою мадам Пуляр, і так само швидко про нього дізналася вся Франція. Сьогодні для всіх, хто прибуває на Мон-Сен-Мішель, візит у ресторан "Матінки Пуляр" обов'язковий. До речі, омлет став справою прибутковою, якщо врахувати, що вартість його – близько 30 євро.

Технологія приготування

Реклама

Тепер, як і багато років тому, омлет Пуляр готується в печі на сковороді. Причому на сковороду перед смаженням не кладуть масло чи олію. Тобто, по суті, омлет запікається. Білки відокремлюються від жовтків, збиваються і смажаться окремо. Спочатку – корж із жовтків (це оболонка омлету), а потім на нього викладається збитий у хмаринку білок.

Омлет Пуляр

Фото: instagram.com/art.fitnesspm/
Фото: instagram.com/art.fitnesspm/

Реклама

Інгредієнти

  • 5 яєць
  • 20 г вершкового масла
  • 2 ст. л. молока або вершків
  • Сіль, перець

⠀ Спосіб приготування

  1. Відокремити білки від жовтків.
  2. Жовтки збити окремо з декількома ложками молока або вершків і дрібкою солі, як для звичайного омлету.
  3. Сковороду поставити на середній вогонь. Додати зовсім небагато масла.
  4. Вилити жовтки і рівномірно розподілити по сковорідці.
  5. Поки жовтки починають присмажуватися, збити білки з дрібкою солі й перцю до густої піни.
  6. Коли жовтки схопилися, викласти білкову піну зверху і смажити, не закриваючи кришкою 7-10 хвилин.
  7. Білок має бути пружним і не липнути до пальців.
  8. Акуратно зняти омлет і перенести на тарілку. Розрізати навпіл і скласти білком всередину.

Тут знайдете 5 рецептів смачних і корисних тостів на сніданок.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти