I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Октоберфест 2019: три рецепти сирних закусок до пива

Пивне свято 2019 року відбудеться з 21 вересня по 6 жовтня

Октоберфест – це найбільше народне гуляння в світі, яке щорічно привертає понад шість мільйонів туристів. Фестиваль вважається відкритим тільки тоді, коли ведучий свята – мер Мюнхена – відкоркує першу бочку пива і прокричить "Відчинено!".

Дивіться відео, як відзначають Октоберфест в Німеччині:

Реклама

На честь свята ми поділимося рецептами найкращих сирних закусок до пива, а також розповімо, як правильно поєднувати хмільний напій з різними видами сиру.

Як поєднувати пиво і сир

Реклама

Тверді сири краще поєднуються зі світлим пивом
Тверді сири краще поєднуються зі світлим пивом

Пшеничне нефільтроване пиво (Paulaner, Hoegaarden, Schofferhofer) і Pilsner (Plzensky Prazdroj, Pilsen Urquell/Pilsner Urquell, Gambrinus, Budweiser Budvar, Velkopopovicky Kozel, Staropramen) добре поєднується з молодими італійськими сирами (моцарелою, крешенцою), а також з фетою і французькими козячими сирами.

  1. Ніжній, пріснуватій моцареллі відповідає ще й India pale ale – пиво з інтенсивним хмельовим і трав'яним ароматом, з підвищеним вмістом хмелю.
  2. До солонуватого смаку сирів з овечого молока підходить смакова гамма коричневих елів, таких, як Lost Coast Brewery Downtown Brown.
  3. Сири з білою цвіллю (брі, камамбер) відмінно поєднуються з малиновим і вишневим (Kriek) пивом. За легендою, неповторного смаку цьому пиву надають павуки, які час від часу падають у відкриті бочки, в яких стоїть Kriek (Cantillon Rose de Gambrinus, Cantillon Kriek, Cantillon Gueuze Vigneronne, Drie Fontainen Kriek, Hanssens Kriek, Boon Kriek Mariage Parfait, Framboise Marriage Parfait).
  4. Сири з блакитною пліснявою (рокфор, горгонзола), що мають гострий, пікантний смак, підійдуть до міцних старих елів з горіховим, карамельним смаком і зі значною спиртовою міцністю.
  5. Гауда, голландський жовтий сир, що виготовляється з коров'ячого молока, давно облюбували шанувальники хмільного напою. Фахівці кажуть, що найкраще гауда, втім, як і інші жовті тверді сири, доповнює смак світлих сортів пива.
  6. Горіховий, злегка гостро-кислуватий присмак чеддера підійде до вишуканого гіркого відтінку класичного світлого Stella Artois.

Рецепти сирних закусок до пива

Смажений сир у фритюрі

Реклама

Сирні палички у фритюрі
Сирні палички у фритюрі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Твердий сир – 200 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1/2 склянки
  • Оливкова олія – 3 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Сир нарізаємо прямокутними шматочками товщиною близько 1 см.
  2. Яйця розбиваємо в окрему миску і добре розмішуємо.
  3. Борошно висипаємо на широку тарілку. Шматочок сиру обвалюють в борошні, потім в яйці і знову в борошні.
  4. Підготувавши всі шматочки сиру, обсмажуємо їх на сковороді з маслом до золотистого кольору.

Сулугуні смажений

Сир у фритюрі
Сир у фритюрі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Сулугуні – 600 г
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Кінза і кріп – невеликий пучок

Спосіб приготування:

  1. Сулугуні нарізаємо на порційні шматочки, одягаємо на тонкі шпажки і обсмажуємо над розжареним деревним вугіллям. Якщо вугілля немає, обсмажуємо сир на сковороді, змащеній маслом, попередньо обвалявши скибочки сиру в пшеничній муці.
  2. Обсмажений з обох сторін сир викладаємо на тарілку, посипаємо рубаною зеленню кінзи і кропу.

Бринза в тесті (болгарський рецепт)

Сыр в панировке
Сыр в панировке

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Бринза – 500 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст.л
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л.
  • Перець мелений

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо яйця, поступово додаючи борошно. Бринзу нарізаємо шматочками завтовшки 1,5 см і завдовжки 5-6 см.
  2. Кожен шматочок бринзи вмочаємо в нашу паніровку, викладаємо на добре розігріту сковороду з оливковою олією і обсмажуємо до золотистого кольору.
  3. Паніровану бринзу подавати до столу гарячою, посипавши чорним перцем. Доповнюємо соусами і листям салату.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами найкращих гарячих закусок до пива. "Сегодня" також розповідали, як правильно скласти сирну тарілку.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти