Стабільним тиском може похвалитися далеко не кожен. Різкі його перепади – справа, на жаль, звична для багатьох. Звісно, продукти харчування – це не 100% панацея, потрібна консультація лікаря. Але організм можна підтримати за допомогою деяких фруктів і овочів. А саме тих продуктів, які містять калій. Їх важливо включити в раціон, щоб знизити високий тиск. Наприклад, дуже хороший у цьому плані ківі. Спеціально для вас нутриціологиня Яна Легеза склала список таких продуктів.
Усе, що містить калій, допомагає балансувати тиск. Але якщо ми вже говоримо про гіпертонію, то не все так просто, і кількість калію має бути великою для виведення солі. Просто одними фруктами – не справитеся. Краще ввести ці продукти в раціон до гіпертонії. Але і під час неї їх потрібно їсти, додатково знизивши кількість солі в раціоні. Конкретної дози того, скільки потрібно вживати таких продуктів, немає. Адже це не ліки. Та й переїдати ними не варто, щоб не було проблем із ШКТ.
Чому калій важливий для нашого стабільного тиску?
Згідно з дослідженням Американської кардіологічної асоціації, калій знижує кров'яний тиск. Він уповільнює негативну дію натрію в крові та пом'якшує напруження стінок кровоносних судин.
Які продукти допоможуть знизити/стабілізувати тиск:
- банани;
- авокадо;
- ківі;
- ізюм;
- курага;
- чорнослив;
- білі сушені гриби;
- бобові;
- морська капуста;
- шпинат;
- часник;
- каркаде.
Окремо варто сказати про зелень (шпинаті) й буряк. Вони допомагають організму виробляти оксид азоту. А він допомагає розслабити артерії та нормалізувати кров'яний тиск.
А тут читайте, з чого починає свій ранок дієтологи і чим можуть бути корисні для нас паростки пшениці.