I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Новорічне меню 2021: ТОП-10 рецептів святкових страв

Що приготувати на Новий рік 2021

Новий рік 2021 – рік Металевого Бика. І для того, щоб відсвяткувати його правильно, в усякому разі в кулінарному плані, Бик на столі має бути. У вигляді салату, звісно. Важливо пам'ятати, що символ Нового року не потерпить яловичини у жодному разі. А от легкі закуски з великою кількістю зелені – це правильний вибір. Ну і звісно, головний салат цього року – "Бичок".

Салат "Бичок"

Реклама
Фото: Depositphotos
  • 2 шт. – картопля відварена;
  • 100 г – морква по-корейськи;
  • 3 шт. – яйця відварені;
  • 100 г – сир;
  • 150-200 г – відварене куряче філе;
  • майонез;
  • зелень.

Для прикраси

  • 2-3 шт. – морква відварна;
  • 2 шт. – варені яйця;
  • перець чорний горошком;
  • гвоздика (спеція).

Читайте також:

Як приготувати

Реклама
  1. Картоплю натираємо на крупній тертці, викладаємо першим шаром на тарілку сервіровки. Потім змащуємо майонезною сіточкою.
  2. Наступний шар викладаємо моркву по-корейськи, змащуємо майонезом.
  3. Курку дрібно нарізаємо. Викладаємо третій шар, змащуємо майонезом.
  4. Яйця і сир натираємо на дрібній тертці – це завершальний шар.

Прикрашаємо салат "Бичок"

  • З моркви вирізаємо роги і вуха.
  • Четвертинка вареного яйця – "голова" Бика.
  • Половина яйця – "мордочка".
  • Гвоздика – "очі".
  • Перець – "ніс".

Баранина з кмином і м'ятою за рецептом Юлії Висоцької

Баранина в духовці
Баранина в духовці

Інгредієнти:

Реклама

Основні:

  • баранячий окіст на кісточці – 2,5 шматка;
  • морська сіль крупного помелу – 1 ч. л.

Для маринаду:

  • лимони – 2 шт.;
  • перець чилі червоний – 2 шт.;
  • часник – 10 зубчиків;
  • м'ята – 1 пучок;
  • оливкова олія – 5 ст. л.;
  • кмин – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 200 °С.
  2. Зубчики часнику почистити і розчавити плоскою стороною ножа.
  3. Перець чилі нарізати невеликими шматочками, попередньо видаливши насіння з одного стручка (якщо боїтеся гострого – видаляйте з обох).
  4. Листя м'яти дрібно порубати.
  5. З лимонів вичавити сік.
  6. Приготувати маринад, з'єднавши оливкову олію, лимонний сік, м'яту, перець чилі, часник і кмин.
  7. У баранині зробити глибокі надрізи уздовж кістки і невеликі надрізи на м'ясі.
  8. Обмазати баранину маринадом, постаратися наповнити ним всі надрізи в м'ясі і залишити маринуватися мінімум на годину.
  9. Запікати приблизно півтори-дві години в розігрітій духовці. Подавати, присипавши крупною морською сіллю.

Качка з яблуками, рисом і журавлинним соусом

Запечена качка с яблуками і рисом
Запечена качка с яблуками і рисом

Інгредієнти:

Для качки:

  1. Качка вагою близько 2-х кг;
  2. 3-4 кислих зелених яблука;
  3. Сіль, перець – за смаком.

Для соусу:

  • 500 г журавлини;
  • 200 г коричневого цукру;
  • 1 паличка кориці;
  • 5 бутонів гвоздики;
  • цедра і сік одного лимона;
  • 180 г портвейну.

Для рисового гарніру:

  • 2 чашки рису басматі;
  • 4 чашки води;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • цедра 1/2 лимона;
  • 1 головка часнику;
  • 1 гілочка чебрецю;
  • 1 ч. л. морської солі.

Спосіб приготування:

  1. Випотрошену качку промити зовні і всередині, натерти сіллю і перцем.
  2. Яблука промити, видалити серцевину, розрізати на четвертинки, нафарширувати ними качку.
  3. Помістити качку в форму для запікання, налити 0,5 склянки води, накрити фольгою.
  4. Запікати на максимальній температурі близько 1,5 години, періодично поливаючи жиром, що виділився. Коли качка буде майже готова, зняти фольгу і дати підрум'янитися.
  5. Для журавлинного соусу всі складові скласти в глибоку каструлю, довести до кипіння і варити 15-20 хвилин. Остудити, вийняти цедру, корицю і гвоздику.
  6. Приготувати гарнір. Рис промити до чистої води. Покласти в чашу мультиварки рис, холодну воду, олію, сік і подрібнену цедру лимона (тільки жовту частину), цілу головку часнику, чебрець і сіль.
  7. Готувати в режимі "Молочна каша", після сигналу вийняти часник і чебрець, рис перемішати.
  8. Подавати запечену качку разом із журавлинним соусом і рисом.

Читайте також:

Смажена форель із зеленим салатом

Форель з зеленим салатом
Форель з зеленим салатом

Інгредієнти:

  1. 2 стейка форелі;
  2. Сік половини лайма;
  3. Суміш перців, сіль;
  4. Оливкова олія.

Для салату:

  • 200 г листя мангольду;
  • половина лайма;
  • 1 червона цибулина;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту;
  • сік половини лайма;
  • 1/2 ч. л. рідкого меду;
  • мелений перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Стейки форелі розділити на чотири частини. Посолити і поперчити, скропити лаймовим соком і маринувати 20 хвилин.
  2. Листя мангольд вимити й обсушити. Цибулю очистити і нарізати пір'ям. Лайм нарізати скибочками.
  3. Для заправки змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, лаймовий сік, мед і перець. Змішати цибулю, мангольд і лайм, заправити.
  4. Рибу обсмажити на гарячій оливковій олії по 5-8 хвилин із кожного боку.
  5. Подавати рибу з салатом. Перед подачею посипати меленою сумішшю перців.

Читайте також:

Запечена картопля з беконом і сиром

Картопля з беконом і сиром
Картопля з беконом і сиром

Інгредієнти:

  • 4 шт. середньої картоплі;
  • 3 ст. л. діжонської гірчиці;
  • 3 ст. л. жирних вершків;
  • 2 ст. л. мелених сухарів;
  • 150 г пармезану;
  • 1-2 смужки бекону;
  • 1/2 пучка зеленої цибулі або петрушки;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Кладемо картоплю в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Даємо воді закипіти і варимо картоплю 20-25 хвилин. Для додаткового смаку можна за 5 хвилин до готовності покласти сіль, перець горошком і лавровий лист.
  2. З готової картоплі зливаємо воду, дати трохи охолонути. Розрізаємо картоплю навпіл. Виймаємо серединку, залишаючи стінки товщиною 5-10 мм, щоб вийшли човники.
  3. Бекон ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо до рум'яної скоринки.
  4. Частину картоплі, що вийняли, розминаємо. Додаємо вершки, гірчицю, сіль, перець. Дрібно ріжемо петрушку і додаємо її до картопляно-гірчичної маси разом з беконом. Перемішуємо.
  5. Готуємо посипку. Змішуємо сухарі і дрібно натертий пармезан, за бажанням додаємо зелень, перець чилі або часник.
  6. Дно картопляних човників посипаємо сухарями з пармезаном. Зверху кладемо картопляно-гірчичну масу.
  7. Заповнені човники знову посипаємо сухарями і пармезаном. Ставимо в розігріту до 180 °С духовку і запікаємо протягом 10-15 хвилин.

Сільський печінковий паштет із журавлиною і мигдалем

Паштет з журавлиною і горіхами
Паштет з журавлиною і горіхами

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 1 велика цибулина;
  • 1/2 склянки вершків;
  • 1 яйце;
  • жменя сушеної журавлини;
  • 2 ст. л. мигдальних пластівців або крупно порубаного мигдалю;
  • 1 зубчик часнику;
  • сіль, перець – за смаком;
  • майоран – за смаком;
  • базилік – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Печінку помити, очистити від плівок і жиру.
  2. Розрізати на шматочки і злегка обсмажити, залишивши серединку рожевою.
  3. Цибулю порізати дрібними кубиками, пасерувати до напівпрозорості.
  4. Печінка порізати кубиками, змішати з цибулею, додати решту інгредієнтів, добре перемішати.
  5. Викласти паштет у форму для запікання. Випікати протягом години при температурі 200 °С.
  6. Перед подачею закуску остудити.

Салат із буряка, апельсинів і фети

Салат з апельсинів з сиром
Салат з апельсинів з сиром / Фото: Unsplash

Інгредієнти:

  • 2 відварених або запечених буряка;
  • 1 смачний апельсин;
  • 50 г листя салату;
  • 100 г козячого сиру, бринзи або фети;
  • жменя підсмажених волоських горіхів.

Для заправки:

  • 1 ч. л. меду;
  • 1 ч. л. гірчиця;
  • 1 ч. л. соусу бальзамик;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • щіпка чорного перцю.

Спосіб приготування:

  1. Апельсин очистити і нарізати на сегменти без шкірки. Видалити кісточки.
  2. Відварний буряк остудити, очистити і нарізати шматочками або кубиками.
  3. На блюдо викласти салат мікс, нарізані буряки й апельсини.
  4. Розподілити зверху козячий сир.
  5. Приготувати заправку: змішати мед, гірчицю, оливкову олію та бальзамічний крем, вичавити сік із залишків апельсина, перемішати.
  6. Полити заправкою салат, посипати меленим чорним перцем. Прикрасити волоськими горіхами.

Читайте також:

Салат "Вальдорф" із куркою

Салат з куркою
Салат з куркою

Інгредієнти:

Для салату:

  • 1 середнє яблуко, тонко нарізане;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 1 відварна або запечена куряча грудинка, нарізана;
  • 1 чашка червоного винограду без кісточок, розрізаного навпіл;
  • 1 стебло селери, тонко нарізане;
  • 1/4 чашки жовтих родзинок;
  • 1/2 склянки підсмажених волоських горіхів, крупно порізаних.

Для заправки:

  • 3/4 склянки грецького йогурту;
  • 1/4 склянки майонезу;
  • сік 1/2 апельсина;
  • 1/4 ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  1. Скропити нарізані яблука лимонним соком.
  2. Скласти в миску, додати курку, виноград, селеру, родзинки та волоські горіхи. Обережно перемішати.
  3. У невеликій мисці змішати йогурт, майонез, апельсиновий сік і сіль.
  4. Акуратно додати заправку в салат.
  5. Подавати салат "Вальдорф" із куркою на подушці з салатного листя.

Швидкий "Цезар" із креветками

Салат з креветками
Салат з креветками

Інгредієнти:

  1. Великі креветки – 400 г;
  2. Салат романо (качан) – 1 шт.;
  3. Сир пармезан тертий – 50 г;
  4. Хліб білий (крутони);
  5. лимон;
  6. Олія оливкова;
  7. Петрушка або кріп;
  8. Сіль, перець.

Для соусу:

  1. Домашній майонез – 100 г;
  2. Часник – 2 зубчики;
  3. Соус вустерський;
  4. Лимон (сік);
  5. Перець чорний молотий;
  6. Сіль морська.

Спосіб приготування:

  1. Креветки вимийте, очистіть від панцирів, видаліть голови, залишивши за бажанням хвостики. Проведіть ножем уздовж спинки, щоб видалити кишкову вену.
  2. Збризніть креветки оливковою олією, посипте дрібно нарізаною зеленню і перемішайте.
  3. Обсмажте креветки на розпеченій сковороді або на грилі (або відваріть в киплячій воді), не більше 3-5 хвилин, збризніть лимонним соком, посоліть і поперчіть.
  4. Качан салату розберіть на листя, вимийте і висушіть. Порвіть листя руками на шматочки і викладіть на велике блюдо. Додайте креветки і крутони.
  5. Для соусу: змішайте майонез, вустерский соус, перець, невелику кількість лимонного соку і пропущений через прес часник.
  6. Заправте салат і посипте тертим пармезаном.

Желейний торт із бісквітом і фруктами

Торт з фруктами
Торт з фруктами

Інгредієнти:

  • 3 апельсини;
  • 3 мандарини;
  • 150 г консервованих ананасів;
  • 1 невеликий банан;
  • 50 г желатину;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 900 г сметани;
  • 1 ст. цукру для крему і 0,5 ст. цукру для бісквіту;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. соди;
  • 200 г борошна.

Спосіб приготування:

  1. З яєць, 0,5 склянки цукру, борошна і соди замісити тісто для бісквіта.
  2. Залийте рідке тісто у форму для випічки, застелену пергаментним папером, і випікайте 15 хвилин при температурі 180 °С. Остудіть.
  3. Остиглий бісквіт наріжте кубиками 1,5 х 1,5 см.
  4. Мандарини, апельсини, банан очистіть від шкірки. Апельсини наріжте кружальцями, мандарини розберіть на часточки, банан і ананас наріжте кубиками.
  5. Залийте желатин холодною кип'яченою водою. Коли він набубнявіє, підігрійте на слабкому вогні до повного розчинення. Не кип'ятіть.
  6. Збийте сметану з 1 склянкою цукру, додайте ванільний цукор і остиглий до кімнатної температури желатин. Добре перемішайте.
  7. Застеліть роз'ємну форму харчовою плівкою. На дно красиво викладіть кружечки апельсинів і часточки мандаринів. Потім додайте частину бісквіту, а на нього знову викладіть фрукти. Залийте половиною крему. Тепер знову викладіть бісквіт і фрукти, а зверху залийте кремом.
  8. Накрийте торт вільними краями харчової плівки і відправте в холодильник на всю ніч. На наступний день ви легко дістанете його з форми, перевернувши і розімкнувши бортики.

Читайте також:

Холодний глінтвейн із червоного вина

Глінтвейн з червоного вина
Глінтвейн з червоного вина

Інгредієнти:

  • 1 л легкого червоного вина;
  • 55 г (1/4 склянки) дрібного цукру;
  • 1 апельсин, нарізаний невеликими шматочками;
  • 10 бутонів гвоздики;
  • 2 палички кориці по 7 см;
  • 1 стручок ванілі, розрізаний навпіл;
  • 2 ст.л. лікеру Куантро;
  • 8 шт. полуниці, нарізаної;
  • шматочки льоду – для подачі.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте вино, цукор, апельсин, гвоздику, корицю і ваніль у середній каструлі на середньому вогні.
  2. Готуйте, помішуючи, протягом 2 хвилин або поки цукор не розчиниться.
  3. Доведіть до кипіння і відразу ж зніміть із вогню. Відкладіть на 30 хвилин для настоювання.
  4. Додайте Куантро в винну суміш і перемішайте. Перелийте в глечик і поставте в холодильник на 2 години.
  5. Додайте полуницю. Насипте в стакани лід. Залийте холодним глінтвейном і одразу подавайте.

Тут знайдете 3 рецепти салатів без майонезу від Євгена Клопотенка.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти