I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Ніжніше за брауні: тонкощі та рецепт торта "Аль Капоне", головного десерту Сицилії

Цей торт народився на острові Капрі в 20-их роках минулого століття. Він випікається без борошна, за рахунок чого отримує ніжний м'якуш і хрустку скоринку – чудовий варіянт для тих, хто любить шоколадну випічку
Торт "Аль Капоне"
Торт "Аль Капоне"

Ми багато знаємо про італійську кухню і про її популярні страви, але є в цій країні один десерт, яким там пишаються особливо. Найбільше – на острові Капрі. Торт "Аль Капоне" або "Капрезе" – це шоколадний торт, він ніжний всередині і хрусткий зверху. Тонкощі та рецепт його приготування дізнаємося нижче. У календарі лайфхаків для літа шукайте класні ідеї, як його провести.

Гангстерський десерт

Реклама

Саме так, за однією з легенд, цей торт спочатку називали. Усе сталося в 20-их роках минулого століття на острові Капрі, коли туди заявилися гангстери за вказівкою самого Аль Капоне. Розповідали, що в десерт, яким їх хотів пригостити Карміне ді Фіоре, кондитер забув покласти борошно. Ні, борошно було, але мигдалеве, і саме воно врятувало кондитера від фіаско. Тепер "Аль Капоне" – один з найулюбленіших десертів усієї Сицилії і навіть відомий у США. Туди його привели італійські емігранти.

Особливості торта "Аль Капоне"

У рецептурі є цукор і важливо, щоб він був дрібним. Заввишки торт має бути близько 4 см. Мигдаль для торта потрібно перемолоти, але пульсовими запусками міксера. Інакше горіхи виділять олію, яка не дасть десерту бути повітряним всередині. Збиті яйця потрібно вводити частинами, перемішуючи суміш лопаткою знизу-вгору.

Реклама

Як спекти торт "Аль Капоне"

Торт "Аль Капоне"
Торт "Аль Капоне"

Інгредієнти для форми 20 см

Реклама
  • Мигдаль – 200 г
  • Шоколад гіркий, краще 70% – 150 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукровий пісок – 180 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль – маленька щіпка
  • Цукрова пудра для прикраси

Спосіб приготування

  1. Розподілити очищений мигдаль на деку, прогріти близько 10 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
  2. Подрібнити прогрітий і остиглий мигдаль у міксері. Молоти пульсовими і нетривалими запусками міксера.
  3. Розтопити шоколад і охолодити. Покласти в кухонний комбайн порізане вершкове масло кімнатної температури, додати цукровий пісок і збивати на невеликій швидкості близько 10 хвилин. Коли масло перетвориться на м'яку пухку масу, влити шоколад.
  4. Додати по одному яєчні жовтки. Збивати масу, доки жовток повністю в ній не розчиниться, після чого додати наступний жовток.
  5. В окремому посуді збити в щільну піну яєчні білки (можете додати маленьку щіпку солі). Додати невеликими порціями в тісто, акуратно перемішуючи круговими рухами знизу-вгору.
  6. Всипати подрібнений мигдаль.
  7. Форму змастити вершковим маслом форму і присипати борошном. Перелити тісто, розрівняти поверхню і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
  8. Перевіряти готовність шпажкою, вона має вийматися з торта вологою.
  9. Охолодити торт, прикрасити цукровою пудрою.

З відео дізнаєтеся, як спекти кіш з черешнею і мигдалем за рецептом Григорія Германа.

Тут дізнаєтеся про головний сезонний десерт Японії – полуничний торт.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти