Головна Сьогодні

Незвичний салат з редису з мідіями і огірками

Рецепт оригінального весняного салату

Весняний мікс з редису, варених яєць і огірків давно став класичним. Але якщо ви шукаєте більш цікавий рецепт, приготуйте салат з редиски з мідіями, перепелиними яйцями і зеленню. Ця приголомшлива страва прикрасить будь-який святковий стіл.

Заправляється салат оливковою олією, соком лимона і зернистою гірчицею. До столу його можна подавати разом зі свіжим багетом.

Незвичний салат з редискою

Салат із редису з мідіями
Салат із редису з мідіями
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 103 ккал на 100 г

Складові:

  • Мідії очищені заморожені – 500 г
  • Салат айсберг – 100 г
  • Яйце перепелине – 15-20 шт.
  • Редис – 6 шт.
  • Огірок – 1-2 шт.
  • Червоний цибулю -1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кінза – 0,5 пучка
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Гірчиця зернова – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Херес / вино біле сухе – 100 мл
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Перець білий – щіпка
  • Сіль, суміш перців свіжомелених – за смаком

Дивіться відео, як смачно приготувати редис:

Спосіб приготування:

  1. Перепелині яйця опустити в киплячу воду за допомогою ложки і варити 5 хвилин. Остудити в холодній воді.
  2. Петрушку і кінзу помити і обсушити. Обірвати листочки, гілочки дрібно порубати.
  3. Часник почистити і розчавити широкою стороною леза ножа. У сотейнику розігріти оливкову олію, додати часник. Через одну-дві хвилини, коли часник віддасть свій аромат олії, прибрати шматочки.
  4. Викласти в сотейник з часниковим маслом мідії. Залити хересом, додати рубану петрушку і кінзу, приправити білим перцем. Тушкувати, помішуючи, на невеликому вогні 3-4 хвилини. Посолити за смаком.
  5. Червону цибулю почистити, помити і нашаткувати тонкими кільцями. Редис і огірки помити, обрізати хвостики і нарізати кружечками.
  6. Яйця очистити від шкаралупи і розрізати на половинки.
  7. Листя салату помити, обсушити і дрібно нарізати.
  8. На порційні тарілки викласти листя салату, зелень, огірки і редиску. Скропити соком лимона і оливковою олією. Посолити за смаком.
  9. Зверху покласти мідії і перепелині яйця. Приправити зерновою гірчицею і присипати сумішшю свіжомелених перців.

Як почистити живі мідії в мушлях

Для початку переберіть мідії. Викиньте пошкоджені, тріснуті і ті, що ні закриваються при торканні. Ретельно промийте мушлі великою кількістю холодної води, а дуже брудні почистіть щіткою. Будь-які зайві нарости видаліть. Обов'язково зніміть "вусики" або "бороди" зі стінок раковин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як вибрати стиглу і соковиту редиску . Ми також ділилися рецептом сирної закуски з редискою і зеленню .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти