Весняний мікс з редису, варених яєць і огірків давно став класичним. Але якщо ви шукаєте більш цікавий рецепт, приготуйте салат з редиски з мідіями, перепелиними яйцями і зеленню. Ця приголомшлива страва прикрасить будь-який святковий стіл.
Заправляється салат оливковою олією, соком лимона і зернистою гірчицею. До столу його можна подавати разом зі свіжим багетом.
Незвичний салат з редискою
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 103 ккал на 100 г
Складові:
- Мідії очищені заморожені – 500 г
- Салат айсберг – 100 г
- Яйце перепелине – 15-20 шт.
- Редис – 6 шт.
- Огірок – 1-2 шт.
- Червоний цибулю -1 шт.
- Петрушка – 1 пучок
- Кінза – 0,5 пучка
- Лимон – 0,5 шт.
- Гірчиця зернова – 2 ст. л.
- Часник – 3 зубчики
- Херес / вино біле сухе – 100 мл
- Оливкова олія – 50 мл
- Перець білий – щіпка
- Сіль, суміш перців свіжомелених – за смаком
Дивіться відео, як смачно приготувати редис:
Спосіб приготування:
- Перепелині яйця опустити в киплячу воду за допомогою ложки і варити 5 хвилин. Остудити в холодній воді.
- Петрушку і кінзу помити і обсушити. Обірвати листочки, гілочки дрібно порубати.
- Часник почистити і розчавити широкою стороною леза ножа. У сотейнику розігріти оливкову олію, додати часник. Через одну-дві хвилини, коли часник віддасть свій аромат олії, прибрати шматочки.
- Викласти в сотейник з часниковим маслом мідії. Залити хересом, додати рубану петрушку і кінзу, приправити білим перцем. Тушкувати, помішуючи, на невеликому вогні 3-4 хвилини. Посолити за смаком.
- Червону цибулю почистити, помити і нашаткувати тонкими кільцями. Редис і огірки помити, обрізати хвостики і нарізати кружечками.
- Яйця очистити від шкаралупи і розрізати на половинки.
- Листя салату помити, обсушити і дрібно нарізати.
- На порційні тарілки викласти листя салату, зелень, огірки і редиску. Скропити соком лимона і оливковою олією. Посолити за смаком.
- Зверху покласти мідії і перепелині яйця. Приправити зерновою гірчицею і присипати сумішшю свіжомелених перців.
Як почистити живі мідії в мушлях
Для початку переберіть мідії. Викиньте пошкоджені, тріснуті і ті, що ні закриваються при торканні. Ретельно промийте мушлі великою кількістю холодної води, а дуже брудні почистіть щіткою. Будь-які зайві нарости видаліть. Обов'язково зніміть "вусики" або "бороди" зі стінок раковин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як вибрати стиглу і соковиту редиску . Ми також ділилися рецептом сирної закуски з редискою і зеленню .