Заморожування з цукром – це порівняно швидкий і технічно простий спосіб заготовити ягоди на зиму. Крім того, таку солодку ягідну суміш можна використовувати не тільки як самостійний десерт, але і в якості начинки для пирогів.
Як перетерти ягоди з цукром
Для початку ягоди треба перебрати, видалити гнилі і м'яті. Ретельно промийте їх у проточній воді, а потім сполосніть у кип'яченої, викладіть на чисту бавовняну тканину в один шар і дайте повністю висохнути. Потім перетріть ягоди в кухонному комбайні (або в м'ясорубці), пересипаючи їх цукром (близько 100 г піску на 200 г ягід). Розкладіть по пластиковими контейнерами і щільно закрийте кришками.
У морозильній камері заморожене ягідне пюре буде зберігатися 8-10 місяців. У заготівлі залишається 60-70% вітамінів і мікроелементів.
Недоліки заморожування ягід з цукром
Перетерті ягоди швидко псуються при кімнатній температурі, так що їх слід зберігати виключно в морозильній камері. Крім того, для того щоб перетерті свіжі ягоди не псувалися, кількість цукру має бути не менше 60%. Тому, зберігаючи вітаміни, ми одержуємо дуже солодкий і калорійний продукт.
Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як правильно сушити лісові гриби в духовці. Ми також розповідали, як заморозити на зиму овочі, фрукти і ягоди.
Дивіться відео, як легко очистити ягоди від зайвого сміття і листя: