Яскравий морквяно-імбирний суп – те, що потрібно для весни. У цій страві вдало поєднуються пікантний смак імбиру і солодкий, звичний для нас смак моркви. Такий суп ще і дуже корисний: морква багата на вітамін А, а імбир – фітонцидами, які допомагають боротися із застудою.
Рецепт від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна".
Морквяно-імбирний суп
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 45 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 3 моркви
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 200 мл вершків
- 2 ст.л. олії
- 1 ст.л. вершкового масла
- 1 корінь імбиру
- 200 мл овочевого бульйону
- Сіль, мелений перець
- Зелень
Спосіб приготування:
- Моркву і цибулю почистіть і наріжте невеликими кубиками.
- Розігрійте олію в каструлі, додайте цибулю і обсмажте до прозорості. Закиньте розчавлений зубчик часнику.
- Додайте моркву і шматочок вершкового масла. Обсмажте до скоринки.
- Влийте частину бульйону. Поваріть п'ять хвилин і додайте тертий імбир.
- Вимкніть вогонь, подрібніть все блендером. Влийте вершки. Додайте сіль і перець. При необхідності розбавте суп бульйоном.
Як подавати суп
Дрібно порубайте зелень і посипте суп перед подачею. За бажанням додайте дрібно нарізаний гострий перець.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати вітамінний салат з морквою, кукурудзою і апельсином. "Сьогодні" також писали, як вживати корінь імбиру, щоб він приніс користь.