Головна Сьогодні

Міжнародний день пива: ТОП-5 рецептів з хмільним напоєм

Пиво часто додають в м'ясні страви і тісто для млинців і штруделів

Міжнародний день пива – щорічне неофіційне свято, яке відзначається в першу п'ятницю серпня. У 2020 році він випадає на 7 серпня. Засновником свята став американець Джесс Авшаломов, власник бару, який хотів таким чином залучити ще більше відвідувачів до свого закладу.

На честь Міжнародного дня пива ми поділився найкращими рецептами домашніх страв з додаванням хмільного напою.

Ірландське рагу з яловичини з пивом

Ірландська печеня з м'ясом
Ірландська печеня з м'ясом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 1,5 кг м'яса
  • 1,5 картоплі
  • 6 зубців часнику
  • 400 мл темного пива
  • 3 склянки бульйону
  • 300 г консервованих томатів
  • 100 г кореня селери
  • 2 цибулини
  • 1 ст. ложка цукру
  • 2 ст. ложки чебрецю
  • Трохи вустерського соусу
  • 2 лаврові листки
  • 50 г оливкової олії
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 2 моркви
  • Перець
  • Сіль
  • 2 ст. ложки петрушки

Спосіб приготування:

  1. Помийте м'ясо, обсушіть, наріжте його невеликими шматками. Обсмажте на розігрітій сковороді невеликими порціями.
  2. Окремо посмажте моркву, цибулю, корінь селери.
  3. Коли овочі стануть м'яким, покладіть консервовані томати, подрібнені зубки часнику, чебрець, влийте вустерський соус. Додайте шматочки м'яса, влийте гарячі пиво і бульйон.
  4. Поперчіть, посоліть, всипте цукор, покладіть лавровий лист. Тушкуйте рагу на маленькому вогні 1-1,5 години. В кінці додайте обсмажену картоплю, зелень.

Запечена курка в пивному маринаді

Фото: freepik.com

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 курка або 2 невеликих курчати по 500 г
  • 1 банка світлого пива
  • Сіль, перець

Дивіться відео, як працюють українські пивовари за кордоном:

Для маринаду:

  • 4 ст.л. рослинної олії
  • 4 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. меду, 3 ст.л. кленового сиропу або 1 ст.л. коричневого цукру
  • 2 зубчики часнику

Спосіб приготування:

  1. Часник крупно нарізати.
  2. Змішати всі інгредієнти для маринаду.
  3. Курку нарізати на шматочки або, якщо це маленькі курчата, розрізати навпіл. Покласти в глибоку миску і залити маринадом. Поставити на ніч в холодильник або маринувати 2 години при кімнатній температурі.
  4. Перед запіканням викласти курку в глибоку вогнетривку форму і залити пивом. Накрити кришкою або фольгою.
  5. Поставити в духовку і запікати при 180 ºС протягом 1 години.
  6. За бажанням зняти фольгу і повернути в духовку ще на 10-15 хвилин.

Тонкі млинці на пиві з грибами і сиром

Млинці з грибами і сиром
Млинці з грибами і сиром
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 3 яйця
  • 250 г жирної сметани
  • 200-300 мл світлого ячмінного пива
  • 150 г шпинату або руколи
  • По дрібці солі і цукру
  • Топлене масло
  • Рослинна олія для смаження

Для начинки:

  • 300 г печериць
  • Топлене масло
  • 150 г бринзи
  • 100 г м'якого вершкового сиру
  • Сіль, мелений чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно для млинців у велику миску, додайте сіль і перець. Злегка збийте в іншій мисці яйця зі сметаною, влийте в борошно, ретельно перемішайте.
  2. Поступово помішуючи, влийте 200 мл пива, перемішайте до однорідності, накрийте і дайте настоятися 30 хвилин.
  3. У шпинату видаліть стебла, листя покладіть на суху гарячу сковороду, закрийте кришкою, готуйте на середньому вогні 3 хвилини. Порубати шпинат і ретельно відіжміть. Додайте шпинат в тісто і перевірте консистенцію – вона повинна бути як у рідкої сметани. При необхідності додайте ще пива.
  4. Випікайте на добре розігрітій сковороді тонкі млинці, кожен раз змащуючи сковорідку олією. Тримайте готові млинці теплими в каструлі під кришкою.
  5. Для начинки наріжте шампіньйони тонкими скибочками, обсмажте у великій сковороді в топленому маслі на сильному вогні до випаровування рідини, 5-7 хвилин. Змішайте бринзу з вершковим сиром, змастіть цією сумішшю кожен млинець, посипте смаженими грибами і скрутіть в трубочку.
  6. Покладіть млинці в змащену маслом сковороду з товстим дном, прогрійте на слабкому вогні 5-7 хвилин. Подавайте негайно.

Яблучний штрудель на пиві

Штрудель на пиві
Штрудель на пиві
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1-1,5 години

Складові:

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 200 мл пива
  • 50 г олії
  • Сода – на кінчику ножа

Для начинки:

  • 1,5 кг яблук
  • 300 г родзинок
  • 1 склянка цукру
  • 1 ч. л. кориці

Спосіб приготування:

  1. Ізюм запарюємо, яблука очищаємо від шкірки і ріжемо шматочками, змішуємо з родзинками і цукром.
  2. Замішуємо тісто з усіх інгредієнтів, розгортаємо дуже тонким шаром у вигляді прямокутника.
  3. Викладаємо на тісто, приблизно на третину його площі, родзинки з яблуками, посипаємо корицею.
  4. Звертаємо в рулет, випікаємо в розігрітій духовці при температурі 200 °C протягом 30 хвилин.
  5. Подаємо штрудель теплим або холодним, за бажанням посипавши просіяною цукровою пудрою.

Пивний коктейль з полуницею

Ламбік з полуницею
Ламбік з полуницею
Фото: Pixabay

Час приготування:

  • 1 хвилина

Складові:

  • 70 мл полуничного топінгу
  • 300 мл пшеничного пива
  • Полуниця – для прикрашання
  • М'ята – для прикрашання

Спосіб приготування:

  1. Налити в хайбол полуничний топінг
  2. Наповнити склянку доверху охолодженим пивом, прикрасити полуницею і свіжою м'ятою.
  3. Подавати коктейль відразу ж після приготування.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пасту з креветками в пивному соусі, а також ділилися рецептами гарячих закусок до пива.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти